Staju u kraj krivolovu

Uspjeh Rusije: Udvostručen broj sibirskih tigrova

Broj velikih mačaka koje su lovokradice ubile u Rusiji bilježi ogroman pad u posljednjih 10 godina, s oko 50 do 70 svake godine prije 10 godina na oko 15 do 20 sada, priopćio je Centar za amurske tigrove.
Lifestyle / Životinje | 06. 09. 2022. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija je na drugom međunarodnom forumu za zaštitu tigrova koji je počeo jučer u Vladivostoku, izvijestila da se broj sibirskih tigrova gotovo udvostručio na 750 u posljednjih 12 godina u toj zemlji.

Amurski odnosno sibirski tigar još uvijek je ugrožen u mnogim zemljama, no njegova se populacija posljednjih godina povećala za 40 posto. Krivolov se još uvijek smatra najvećom prijetnjom tigrovima, rekli su stručnjaci na forumu u Vladivostoku, prenosi Hina. 

Međutim, broj velikih mačaka koje su lovokradice ubile u Rusiji bilježi ogroman pad u posljednjih 10 godina, s oko 50 do 70 svake godine prije 10 godina na oko 15 do 20 sada, priopćio je Centar za amurske tigrove.

Uz to su i proširena staništa tigra. Druge zemlje uče iz uspjeha Rusije, pa Kazahstan planira vratiti amurske tigrove u divljinu od 2025.

Forum je otvoren videoporukom ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji je izrazio ponos zbog sve većeg broja tigrova. "Drago mi je vidjeti uspjeh naših kolega u Indiji, Nepalu, Butanu i Kini, gdje je populacija velikih mačaka očito u porastu", rekao je Putin.

Kopirati
Drag cursor here to close