Turska

Mladunče jarca rođeno s očima na sredini čela

Radim ovaj posao 25 ​​godina, nikad nisam vidio niti čuo za tako nešto. Vjerojatno neće preživjeti. Volio bih kada bi ga službe preuzele i pobrinule se o njemu", rekao je Kartal.
Lifestyle / Životinje | 05. 02. 2022. u 19:49 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladunče jarca s očima na sredini čela rođeno je u četvrti Musabeyli, u gradu Kilisu, na jugoistoku Turkiye, javlja Anadolija.

Četrdesetogodišnji Ahmet Kartal, koji se bavi uzgojem stoke u selu Gokmusa, ostao je iznenađen kada je primijetio da su kod novorođenog jareta oči na sredini čela.

Novinarima je rekao da se stočarstvom bavi oko 25 godina i da se prvi put susreo sa ovakom situacijom.

"Ovo jare je sinoć došlo na svijet. Zadrhtao sam kada sam ga vidio u štali, jer se nije micao. Kada sam ga fotografisao, osjetio sam da reagira. Radim ovaj posao 25 godina, nikad nisam vidio niti čuo za tako nešto. Vjerojatno neće preživjeti. Volio bih kada bi ga službe preuzele i pobrinule se o njemu", rekao je Kartal.

Ahmet Uyar, šef katedtre za patologiju na Veterinarskom fakultetu Univerziteta "Mustafa Kemal" u Hatayu, rekao je da je riječ o urođenom poremećaju, te kako se ranije susretao sa sličnim slučajevima.

"Znanstveno ovo stanje nazivamo sebocefalija. U ovom slučaju postoji i anomalija u nosu, što se zove arinocefalija. U takvim slučajevima nos može biti ili mali ili uopće nije oblikovan. Postoje i anomalije kod ušiju. Dakle, riječ je o urođenim anomalijama", pojasnio je profesor Uyar.

Kopirati
Drag cursor here to close