1.2 m dug boa constrictor

Drama na aerodromu: Žena u ručnoj prtljazi ponijela i zmiju

Vlasnica ga je stavila u ručnu prtljagu i htjela se s njim ukrcati na let koji je polazio s Tampa International Airport na Floridi.
Lifestyle / Životinje | 09. 01. 2023. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jadni Bartholomew nije imao dobar dan: doma ga je vlasnica stavila u torbu, potom ga je izložila drugačijoj vrsti svjetlosti i buci, a onda je na kraju završio u svjetskim medijima. Sve to ni kriv ni dužan, razumije se. Bart je boa constrictor, dugačak je 1.2 metar i otkriven je u torbi na aerodromu.

Vlasnica ga je stavila u ručnu prtljagu i htjela se s njim ukrcati na let koji je polazio s Tampa International Airport na Floridi, prenosi Jutarnji.hr

Zaposlenici su najprije bili prilično zbunjeni. Vidjeli su debelo uže u prtljazi, koje se pomaknulo. Zbog toga su ženu odmah zamolili da otvori kovčeg. Kad je zmija otkrivena, vlasnica je pokušala objasniti kako je njen ljubimac životinja za emocionalnu podršku (emotional support animal), no to nikoga nije zanimalo.

Naime, aviokompanije ne dozvoljavaju da se zmije nose u ručnoj prtljazi. Zapravo, mali broj njih uopće dozvoljava transport ovih gmazova, ali traži da se u tim slučajevima poštuju pravila. To znači da životinja putuje u spremniku iz kojeg ne može pobjeći, a vlasnik treba takvu prtljagu predati (i platiti) s jasnom naznakom tko je unutra.

Naime, The Transportation Department je prije dvije godine donio odluku kojom se ljudima zabranjuje da na letove vode životinje koje su im emocionalna podrška. Jedini koji smiju na let sa svojim vlasnicima su psi pomagači, no svi drugi mogu se voziti samo kao posebno plaćena prtljaga, odvojeno od svojih vlasnika.

Kopirati
Drag cursor here to close