Istraživanje

Znate li koliko vremena u životu provedemo u kuhinji?

U tipičnom tjednu, u kuhinji se provede ukupno šest sati i 50 minuta, 43 minute utrošene su na miješanje hrane, a kuhalo za vodu se zakuha u prosjeku 12 puta
Lifestyle / Hrana | 15. 12. 2022. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zanimljivo, nedavno istraživanje pokazalo je da odrasla osoba gotovo dvije i pol godine provede kuhajući. Anketa u kojoj je sudjelovalo 2000 odraslih osoba, otkrila je da osoba u prosjeku napravi više od 300 koraka dnevno samo u kuhinji, pri čemu četiri od deset ispitanika kaže da većinu tog vremena provede trčeći između hladnjaka, pećnice i mikrovalne pećnice, piše Mirror.

U tipičnom tjednu, u kuhinji se provede ukupno šest sati i 50 minuta, 43 minute utrošene su na miješanje hrane, a kuhalo za vodu se zakuha u prosjeku 12 puta. Dvoje od pet ispitanika (41 posto) kaže da je kuhinja više od mjesta gdje kuhaju hranu, 27 posto ju naziva svojim 'sretnim mjestom', a 41 posto njih tamo provodi većinu svog vremena.

No, svaki peti kaže da većinu vremena u kuhinji provodi postavljajući ili rastavljajući naprave, poput aparata za kavu ili kuhala. 

''Kažu da je dom tamo gdje je srce, a za većinu ljudi srce doma je kuhinja. Tijekom desetljeća, uloga kuhinje se promijenila - nekada je to bila prostorija koja se koristila samo za kuhanje, ali sada je postala središte za mnogo više'', rekao je glasnogovornik tvrtke Howdens, koja je naručila istraživanje.

Studija je također otkrila da četvrtina anketiranih opisuje svoju kuhinju kao 'živahnu', dok ju 27 posto naziva 'užurbanom', ali za 22 posto atmosfera je općenito mirna. Više od petine (22 posto) ispitanika koristi kuhinju za zabave, dok je 36 posto njih reklo da je to prostorija koju bi najviše voljeli renovirati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close