Pomno prati recept

Vrhunska carbonara ne trpi pogreške

Ako želiš pripremiti savršeno krematu carbonaru, ne smiješ si dopustiti ni najmanju pogrešku.
Lifestyle / Hrana | 21. 04. 2021. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Carbonara je među jelima s kratkim popisom sastojaka - i podjednako kratkim i jednostavnim postupkom pripreme. Međutim, ovo jelo ne trpi pogreške. Ako ne želiš za ručak jesti kajganu sa špagetima, pomno prati odabrani recept i zadrži koncentraciju, piše missgastro.

Jaja moraju biti sobne temperature

Ako ne želiš da umak bude grudast, jaja obavezno izvadi iz hladnjaka i pusti da odstoje na sobnoj temperaturi. To je prvi korak prema kremastoj carbonar

Uloži snagu u miješanje

Žumanjci su zvijezda carbonare pa nemoj dopustiti da te zezne ova mala količina bjelanjka. Snažno ih izradi mutilicom kako bi se sjedinili - i nemoj odustati dok smjesa ne bude glatka. U suprotnom ni krajnji rezultat neće biti zadovoljavajuć.

Makni s vatre na vrijeme!

Ovo je korak u kojem ljudi najčešće griješe. Ne bi trebala miješati tjesteninu i umak iznad vatre jer ćeš ih prekuhati; bit će neugodno ljepljivi i grudasti. Ne samo da trebaš ugasiti vatru, već tavu trebaš fizički maknuti s vrućeg štednjaka.

Pripazi pri ulijevanju jaja

Dakle, posudu makni s vatre i postepeno dodaj jaja. Nemoj uzimati pauzu jer će se tjestenina i posuda ohladiti i neće biti dovoljno topline za obradu jaja. Kako bi sve prošlo bez problema, i bez pokidanih špageta, posluži se hvataljkom.

Pažljivo miješaj i potrudi se da umak bude ravnomjerno raspoređen. Imaj na umu da ne moraš iskoristiti sva jaja; stani na vrijeme ako si zadovoljna s kremoznošću. I nemoj štedjeti na parmezanu!

Dobar tek.

Kopirati
Drag cursor here to close