Široki Brijeg

Uskoro Street Food Fest: Saznajte kakve vrhunske delicije pripremaju izlagači

Matej Šušak, dečko koji je pekao zanat u restoranima u BiH, Hrvatskoj i Austriji najavio je pohod na festivale u regiji, a publici u Širokom Brijegu će predstaviti Fusion Sushi koncept, gdje će kombinirati kulinarske tradicije Japana i naše kuhinje.
Lifestyle / Hrana | 16. 07. 2022. u 16:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manje od tjedan dana dijeli nas od najiščekivanijeg gastro događaja u Hercegovini – Street Food Festa. Od 22. do 24. 7. u predivnom ambijentu parka Sajmište, posjetiteljima će se sa svojim vrhunskim specijalitetima predstaviti devet izlagača iz BiH i Hrvatske.

Organizatori su se za treće izdanje festivala potrudili okupiti izlagače koji će za svakog ponuditi najbolje od svoje kuhinje, a u nastavku ćete detaljnije moći vdijeti dio njihove ponude.

Reshetka International

Prošle godine ekipa Rešetke kući je otišla s nagradom za najbolje jelo koje je ponio njihov burger ''Divlji Đuro''. Za ovu godinu najavljuju mnoge novosti, ali i limited edition Wagyju Cross Burger.

Ovaj burger radi se od 180 grama Wagyu goveda iz vlastitog uzgoja (prvo Wagyu govedo uzgojeno u Hrvatskoj), Rešetka umaka, Špekmeza – pekmeza / džema od špeka, topljene livanjske Goude i namaza od plavog sira. Zanimljivo je i da će ovaj burger svojevrsnu premijeru doživjeti upravo na Street Food Festu.

Profa Asian Food

Matej Šušak, dečko koji je pekao zanat u restoranima u BiH, Hrvatskoj i Austriji najavio je pohod na festivale u regiji, a publici u Širokom Brijegu će predstaviti Fusion Sushi koncept, gdje će kombinirati kulinarske tradicije Japana i naše kuhinje.

Profa će pripremati sushi: Uramaki sushi, karakterističan po nekoliko punjenja, u kombinaciji kozice tempura, pečenih tikvica, teriyaki mayo od domaće rajčice, ali i Futomaki široke rolice riže u kombinaciji lososa, krem sira, paprika i krastavca te wok vege i wok piletina.

Food bar Guloso

Ekipa iz Dubrovnika predstavit će Huncut, burger koji se sastoji od duple juneće pljeskavice, kiselih jalapeño papričica, dimljenog sira, hrskavih nachosa i gochujang majoneze. Ovaj burger proglašen je najboljim na prošlogodišnjem Zagreb Burger Festivalu. Na ovoj kućici moći ćete kušati još i Brig burger, Cheesy Special i American Smash.

Kodiak burger & steak

Banjalučani će na ovogodišnjem festival predstaviti tri potpuno nova burgera, od kojih ističu Crispy bacon burger, posebno kreiran za Street Food Fest. Domaće pecivo, 2x100 grama čiste junetine, hrskava slanina, američka salata, cheddar sir, kiseli krastavci, karamelizirani luk i BBQ sos, sastojci su ovog burgera. Uz njega, posjetitelji će moći probati i Klasik burger, Afrodizijak burger i vegeterijansku / vegansku verziju burgera pod nazivom Dečko koji obećava.

Restoran Domano/Hotel Park

Pobjednici prvog izdanja Street Food Festa predstavit će se sa svojim nadaleko poznatim roast beef sendvičima, ali i ribljim snackovima koje su osmislili posebno za Street Food Fest 2022. Uz to ponuditi će vam još i Fish spring rolls - riblje spring rolnice, Pulled pork sandwich - sendvič sa sporo pečenom svinjetinom i BBQ umakom i snack s lubinom na rižinom papiru.

Von Herzog

Ekipa vrhunskih programera i velikih gurmana okupljena oko pop-up restorana Von Herzog odlučila je podijeliti strast i znanje i s posjetiteljima SFF-a, koja će po uzoru na američku BBQ scenu – uz svoju kućicu imati i smoker za dimljenje mesa.

U njihovoj ponudi naći će se: Spare pork Ribs – dimljena svinjska rebra sa suhim ''rubom'' dimljena četiri sata na drvetu jabuke, odležavana sat vremena, završena slatko ljutim umakom.

Foto: PR / Ukusni burgeri nezaobilazni su dio ponude

Smash burgeri:

VH Original – Brioche pecivo, junetina 80/20, Cheddar sir, domaća zelena salata, kiseli luk, VH umak

VH Smoked – Brioche pecivo, junetina 80/20, dimljeni sir, domaća zelena salata, panceta, VH umak

Pulled pork – svinjska plećka sa suhim ''rubom'' dimljena 6 sati na drvetu oraha, završena slatko ljutim umakom, poslužen s Brioche pecivom, VH umakom i coleslaw salatom.

Hajdučke Vrleti

Ove godine na Street Food Festu će se po prvi put predstaviti i Hajdučke Vrleti. Ovaj nesvakidašnji restoran nalazi se u središtu Parka prirode Blidinje, a na Street Food Festu će se predstaviti s delicijama po kojima su inače prepoznatljivi, ali koje će samo za SFF biti prilagođene street food varijanti.

Rezanci govedine s ukiseljenim lukom i salatom i sendviči s mesom junećih rebara naći će se u njihovoj ponudi, ali i zanimljivi sendviči na bazi uštipaka.

Sendvič s janjetinom i hrskavom salatom, sendvič s dimljenim kajmakom i prahom od čvaraka te sendvič s maslinama i kozjim sirom iz maslinovog ulja jedinstven su gastro užitak koji možete kušati na Street Food Festu.

Shankly’s Pub

Ove godine na Street Food Festu vas očekuje i mostarski Shankly’s Pub koji će se predstaviti burgerima: Shankly’s Burger, Jalapeno Burger i King Kenny cheesburger. Ovi klasični burgeri mogu zadovoljiti ljubitelje različitih okusa.

Marshall’s Gelato

Ljubitelje slatkoga očekuje ekipa iz Sarajeva koja proizvodi tradicionalni talijanski gluten free gelato od prirodnih sastojaka.

Istraživali su dugo i došli do ideje da naprave gelato isključivo od prirodnih sastojaka, koji se svidio njihovom sinu, a nakon toga i njihovim prijateljima koji su ga imali priliku degustirati. Marshall’s Gelato je danas sinonim za ukusne i zdrave deserte u kojima ćete imati priliku uživati na Street Food Festu.

Podsjećamo, ulaz na festival je besplatan za sve posjetitelje, a u glazbenom dijelu festivala nastupaju Vojko V, Neno Belan i Ultrazvuk, a publici će se predstaviti i band Istovar uglja.

Riječ je o izdanku Mostar Rock School – tvornice zvuka koja iz godine u godinu iznjedri novu generaciju potkovanih talenata.

U programu će nastupiti i širokobriješki glazbenik Jozo Mikulić, što je svakako pohvalno i dokaz da se festival svake godine trudi pružiti priliku mladoj ekipi glazbenika iz BiH da nastupe pred velikim brojem ljudi te da im bude jedna vrsta odskočne daske u daljnjoj karijeri.

Kopirati
Drag cursor here to close