Dačić

Srbija će nahraniti susjede

Podsjetio je kako je Srbija pružila prvu pomoć u cjepivima susjednim zemljama u trenutku kada su čekale na obećane isporuke iz EU po nekoliko mjeseci…
Lifestyle / Hrana | 21. 03. 2022. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Srbija će učiniti sve da pomogne zemljama regije da se izbore s mogućim nestašicama hrane, izazvanim poremećajima na tržištu uslijed ukrajinske krize'', poručio je predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Dačić je u obraćanju studentima Beogradske bankarske akademije, koji su posjetili Skupštinu, ocijenio da su robne rezerve Srbije odlično popunjene, a da je opredjeljenje države da sa komšijama gradi najbolje moguće odnose, piše Srna.

Podsjetio je kako je Srbija pružila prvu pomoć u cjepivima susjednim zemljama u trenutku kada su čekale na obećane isporuke iz EU po nekoliko mjeseci, te će se na isti način odnositi i kada je riječ o deficitarnim proizvodima poput hrane.

"Srbija nije velika ekonomija da bi mogla da utiče na svjetske tokove, ali je dovoljno jaka da može da odgovori našim potrebama, ali i potrebama drugih u izvjesnoj mjeri", rekao je Dačić.

Govoreći o odnosu Beograda prema ukrajinskoj krizi, on je naveo da Srbija neće mijenjati poziciju, što znači da će nastaviti da podržava suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, ali neće uvoditi sankcije Rusiji.

Kopirati
Drag cursor here to close