Nema rizika

Rusi ne brinu, hrane ima

"Nema rizika od nestašice robe ili smanjenja asortimana. Ne treba umjetno poticati potražnju kupovinama za budući period", navela je potpredsjednica vlade Viktorija Abramčenko.
Gospodarstvo / Flash | 15. 03. 2022. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija je priopćila danas da ne postoji rizik od nestašice hrane na domaćem tržištu i apelirala na potrošače da ne prave zalihe osnovnih namirnica nakon što je Zapad uveo sankcije Moskvi zbog napada na Ukrajinu.

"Nema rizika od nestašice robe ili smanjenja asortimana. Ne treba umjetno poticati potražnju kupovinama za budući period", navela je potpredsjednica vlade Viktorija Abramčenko u priopćenju, prenosi Reuters.

Ruska ekonomija se suočava s najvećom krizom od pada Sovjetskog Saveza 1991, nakon što su SAD i Europa izolirali Rusiju iz velikog dijela svjetske ekonomije zbog vojne operacije u Ukrajini.

Abramčenko je poručila da će Rusija "preorijentirati tržište, proširiti mrežu partnera i uspostaviti obostrano profitabilnu trgovinu za prijateljskim zemljama", dodajući da su već poduzeti koraci da se zaštiti domaće tržište hrane u svjetlu zapadnih sankcija.

Premijer Mihail Mišustin je potpisao u ponedjeljak naredbu o zabrani izvoza bijelog i sirovog šećera do 31. kolovoza i o zabrani izvoza pšenice, raži, ječma i kukuruza u susjedne države Euroazijske ekonomske unije do 30. lipnja.

Kopirati
Drag cursor here to close