20. izdanje

Sajam ''Hercegovački plodovi Mediterana'' 4. i 5. listopada u Stocu

Sama manifestacija čije će to biti 20. izdanje, kao i svake godine do sada, održavat će se u prostorijama školske sportske dvorane Stolac.
Lifestyle / Hrana | 18. 09. 2019. u 18:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalna sajamska manifestacija ''Hercegovački plodovi Mediterana'', koja će se održavati 4. i 5. listopada u Stocu, okupit će i ove godine brojne domaće i inozemne izlagače koji će se posjetiteljima predstaviti sa svojim jedinstvenim proizvodima.

Sama manifestacija čije će to biti 20. izdanje, kao i svake godine do sada, održavat će se u prostorijama školske sportske dvorane Stolac.

Želja je organizatora da se izloži što više kvalitetnih, domaćih proizvoda koji su karakteristika ovoga područja, Hercegovine i utjecaja Mediterana.

Kako su navodi u najavi, istoimena udruga koja djeluje na području Stoca daje poticaj i pokretačku snagu za sadnju mnogih malih i velikih plantaža šipka-nara, smokve i masline, što je i bio cilj na samom početku aktivnosti.

Uz pomoć stranih donatora nabavljene su linije za preradu maslina s ovoga područja, ali i drugih lokacija Hercegovine, što korisnicima omogućava pravovremenu preradu maslina u ekstradjevičansko ulje.

U sklopu sajma održat će se i konferencija "Uloga mediteranskih kultura u razvoju turizma Hercegovine" čiji je cilj nizom stručnih predavanja približiti pojam turizma, odnosno agroturizma i ulogu mediteranskih kultura potencijalnim poljoprivrednicima koji bi u budućnosti takve proizvode mogli nuditi turistima i posjetiteljima.

Kopirati
Drag cursor here to close