Dizajn

Plex'Eat: Hoćemo li ovako jesti u restoranima?

Lifestyle / Hrana | 14. 05. 2020. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Christophe Gernigon Studio / Je li ovo budućnost?

Francuski dizajner Christophe Gernigon osmislio je zaštitu koja bi se, ako se investitori odluče, mogla naći za restoranskim stolovima,

''Zvona'' od pleksiglasa, koji vise sa stropa, trebala bi spriječiti mogućnost zaraze, objavio je francuski portal Cnews.fr.

Prema Gernigonovoj zamisli, svaki gost restorana našao bi s epod velikim vizirom, otvorenim na stražnjoj strani kako bi se olakšao pristup i izbjegao osjećaj gušenja.

''Može mirno večerati ili popiti piće, a da ne riskira mikro-kapljice od svojih susjeda sa stola. Vjerojatno će biti potrebno razgovarati malo glasnije između gostiju kako bi se mogao voditi dijalog'', navodi francuski portal.

Foto: Christophe Gernigon Studio / Dizajn Gernigona

Dizajner Gernigon kaže kako se zabrinuo zbog restorana.

''Tada sam razmišljao o uređaju koji bi nam omogućio da pronađemo lakoću boravljenja za stolom, ali bez izlaganja bilo kakvom riziku", rekao je.

Pojasnio je kako je potekla iz fotelje otkrivene u konceptu prodavaonice u Aziji, koja je prepuna zvona, a koja omogućava da mirno slušate glazbu bez da smetate drugima ili drugi vama.

Foto: Christophe Gernigon Studio / Zvono za restorane

Ideja nazvana Plex'Eat je tek u fazi projekta. Portal navodi kako je jedan industrijalac kontaktirao dizajnera kako bi vidio sve mogućnosti prije ulaganja.

Za dizajnera Gernigona prerano je procjenjivati cijenu ovakve zaštite.

Kopirati
Drag cursor here to close