Sok od cikle

Odličan detoks!

Želite li svom organizmu i jetri priuštiti odličan detoks tijekom jeseni, svakako si pripremite sok od svježe cikle!
Lifestyle / Hrana | 12. 12. 2022. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Želite li svom organizmu i jetri priuštiti odličan detoks tijekom jeseni i zime, svakako si pripremite sok od svježe cikle!

Konzumacijom njezina soka u organizam ćete brže unijeti važne nutrijente i antioksidanse. Upravo zbog toga cikla je i odličan dodatak prehrani za sportaše jer im trenutačno daje energiju i snagu. Zahvaljujući bogatstvu vitamina C i željeza, cikla pomaže stvaranju hemoglobina u krvi, stoga je odličan prirodni lijek za anemiju.

Unosom ovog soka ćete također opskrbiti organizam s više minerala kalija nego da koristite samo svježi korijen u komadu. To je najbolje prirodno sredstvo za detoks organizma koje daje snažan poticaj radu svih vaših tjelesnih sustava.

Cikla je bogata nitratima koji se u krvi pretvaraju u dušikov oksid. Taj oksid pomaže širenju i opuštanju krvnih žila te se na taj način ujedno i snižava krvni tlak. Svježi sokovi od povrća, poput cikle, odlični su i za osobe s oslabljenom funkcijom jetre, jer njihovom konzumacijom mogu lakše i brže apsorbirati hranjive tvari u probavnom sustavu. Ovaj sok najbolje je pripremiti u sokovniku, no poslužiti vam može i blender malo jače snage.

Koristite li blender, sok ćete dodatno morati procijediti i odvojiti pulpu. Za pripremu soka uvijek tražite svježu i čvrstu ciklu, s neoštećenom korom. No, koru možete i oguliti. Sok je najbolje popiti ujutro natašte. Možete ga konzumirati na dnevnoj bazi sve dok ne osjetite poboljšanje.

Sastojci:

½ kg svježe cikle, oprane
1 veći krastavac, po želji
1 jabuka
svežanj peršina
1 limun
komadić svježeg đumbira

Priprema:

1. Operite sve sastojke i narežite ih na manje komade kako bi stali u vaš sokovnik. Limun i đumbir ogulite.

2. Stavite malo-pomalo sastojke u sokovnik dok ne napravite sok.

3. Sok je najbolje popiti odmah ili u roku od 48 sati. Ako ćete ga konzumirati kasnije, prelijte ga u posudu s čvrstim poklopcem i pohranite u hladnjak.

Upute za pripremu u blenderu:

Narezane sastojke ubacite u blender pa dodajte 1/3 šalice vode.

Dobro izmiksajte na najvećoj brzini pa procijedite sok kroz gazu. Za više vlakana, možete konzumirati sok zajedno s pulpom.

Kopirati
Drag cursor here to close