Mirisno i ukusno

Može li bolje od piletine u umaku?

Mirisan umak od rajčice sa svježim bosiljkom, parmezanom pojačani "poh" i savršeno rastopljena mozzarella... M-m-m, ovo morate probati odmah!
Lifestyle / Hrana | 13. 03. 2023. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pohano, dinstano i zapečeno sa sirom. Zbog ovog recepta prekida se svaka dijeta, ali vrijedan je toga. Zapečena pohana piletina u umaku od rajčice nevjerojatno dobro ide uz sive kišne dane i one kada se jedva dočepate kuće zbog gužve u prometu.

Mirisan umak od rajčice sa svježim bosiljkom, parmezanom pojačani „poh“ i savršeno rastopljena mozzarella utješit će vas i nagraditi. Za pripremu ovoj jela trebat će vam malo više od pola sata, oko 40 minuta. Poslužite uz tjesteninu, prženi krumpir ili svježi kruh.

Umak:

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

3 ljutike, oguljene, sitno nasjeckane

4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana (oko 4 žličice)

800 g pelata iz konzerve, ustinjenih

2 čajne žličice sušenog origana

1/4 čajne žličice mljevene crvene paprike

10 g nasjeckanog svježeg bosiljka

Za piletinu:

90 g šalice krušnih mrvica

90 g šalice ribanog parmezana

60 g višenamjenskog brašna

2 jaja, istučena

9 pilećih bataka bez kostiju (ili zabataka ili manjih prsa; bez kože ili s kožom, po želji), ako su veliki komadi, prerežite ih na pola

4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

90 g naribane mozzarelle

Priprema zapečene pohane piletine u umaku od rajčice:

Napravite umak. Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u velikom loncu ili dubljoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte ljutiku i pirjajte dok ne omekša, oko 4 minute. Dodajte češnjak i kratko ga popržite. Dodajte pelate, origano i mljevenu crvenu papriku. Kuhajte dok se umak ne zgusne, oko 10 minuta. Umiješajte bosiljak, posolite i popaprite.

Priredite piletinu. Pomiješajte naribani parmezan i krušne mrvice u jednoj posudi. U drugu stavite brašno, a u drugu umućena jaja. Svaki komad piletine prvo umočite u brašno, pa u jaja, pa u smjesu mrvica i parmezana.

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.

Ispohajte piletinu. Zagrijte 4 žlice maslinovog ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i ispecite panirane komade piletine, oko 4 minute po strani.

Zapecite u pećnici. Stavite komade pohane piletine u lim za pečenje. Prelijte umakom i pospite ribanom mozzarellom. Pecite 10 minuta na 175 stupnjeva da se sir otopi i malo zapeče.

Kopirati
Drag cursor here to close