Biste li je vi pili?

Kava s brokulom: Bizaran ili zdrav napitak

Barmeni iz kafića Commonfolk Coffee tvrde da dvije čajne žlice praha brokule daju količinu nutrijenata koliko i cijela porcija brokula.
Lifestyle / Hrana | 08. 06. 2018. u 07:44 Bljesak.info
Kava s brokulom

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ne treba puno sastojaka da bi se napravila fina šalica kave, no u svijetu se ipak stalno eksperimentira s novim okusima dodanima ovom omiljenom piću, a posljednje je brokula.

Nakon okusa kurkume, bundeve ili čak aktivnog ugljena u kavama, posljednji trend su espresso, cappuccino i latte kave od brokule. Naime, jedan kafić u Melbourneu uvrstio je takav proizvod u svoju ponudu, tvrdeći da je to zdravija verzija napitka.

Barmeni iz kafića Commonfolk Coffee tvrde da dvije čajne žlice praha brokule daju količinu nutrijenata koliko i cijela porcija brokula, piše Hina.

“Otkrili smo da postoji skupina velikih obožavatelja brokule koji mare za zdravlje i kojima se sviđa takva kava kao i onima koji vole to piće s ciklom ili kurkumom”, rekao je za australsku agenciju AAP vlasnik Sam Keck.

Iako je napitak pun dobrih proteina i vlakana, Keck priznaje kako su reakcije na takvu kavu različite, a neki kušači samo kažu: “Uh! Pa ima okus baš kao brokula!”.

Među njima bi svakako bio bivši američki predsjednik George Bush stariji koji je jednom rekao: “Ja sam predsjednik Sjedinjenih Država i neću više jesti brokulu!”

Kopirati
Drag cursor here to close