S dna tegle

Napravite sladoled od 'ostataka' Nutelle

Ova poslastica definitivno je odličan način da se rashladite do kraja ovog ljeta, a s obzirom na to da je priprema i više nego jednostavna, vjerujemo da nećete moći pogriješiti.
Lifestyle / Hrana | 07. 08. 2023. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sladoled je obavezna ljetna poslastica. A u gastro svijetu, kao i u svim ostalim, trendove kreiraju društvene mreže. Ovog puta riječ je o sladoledu za koji su vam potrebna, ni manje ni više, samo dva sastojka.

Jedan od njih je skoro potrošena tegla Nutelle, a drugi slatko vrhnje. Ljubitelji sladoleda od čokolade vjerojatno se već spremaju napraviti ovaj sladoled.

Pročitajte još

Ova poslastica definitivno je odličan način da se rashladite do kraja ovog ljeta, a s obzirom na to da je priprema i više nego jednostavna, vjerujemo da nećete moći pogriješiti.

Ovaj desert može npraviti baš svatko, bez obzira na to koliko iskustva ima u kuhinji. Kako smo i sami već isprobali ovaj recept, jedini komentar koji imamo je: s Nutellom definitivno ne možete "fulati", prenosi Journal

Sladoled je kremast, ukusan, a ovisno o tome koliko volite slatko, sastojke možete izbalansirati po želji. Ako trenutno nemate "polupraznu teglu Nutele" recept možete pripremiti i u posebnoj posudi za sladoled.

Sastojci:

  • Skoro prazna tegla Nutelle (ali ne potpuno),
  • 400 mililitara slatkog vrhnja,
  • Čokoladne mrvice po želji

Priprema:

  1. Zagrijte malo slatkog vrhnja, najviše 100 mililitara. Ulijte u teglicu Nutelle i protresite dok se ne otopi.
  2. Dodajte ostatak slatkog vrhnja u teglicu te sve to stavite u zamrzivač. Prije jela preporučuje se da svoj sladoled ostavite na sobnoj temperaturi 30 do 60 minuta da se malo odmrzne.
  3. Sladoled ukrasite čokoladnim mrvicama po želji.
Kopirati
Drag cursor here to close