Samo dva sastojka

Imamo recept za opasni keksić iz serije "Squid Game"

Iako priprema ove slastice u "stvarnom" svijetu nije pitanje života i smrti, svejedno je zabavno iskušati recept koji obuhvaća tek dvije namirnice, a koje svatko ima u svojoj smočnici.
Lifestyle / Hrana | 11. 10. 2021. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zahvaljujući ogromnoj popularnosti Netflixove serija "Squid Game" južnokorejski keksi ppopgi ponovo su postali veliki hit.

Riječ je o takozvanom šećernom saću (eng. Honeycomb) koje igrači nemilosrdne igre moraju napraviti kako bi preživjeli.

U epizodi po imenu "The Man With The Umbrella" likovi serije "Squid Game" dobivaju naizgled lak izazov – odabrati oblik kišobrana, kruga, trokuta ili zvjezdice, a potom isti utisnuti u spomenuti slatkiš bez da se isti slomi ili razmrvi.

Mnogobrojni obožavatelji serije nakon odgledane epizode odmah su pohrlili u svoju kuhinju kako bi testirali svoje umijeće te isprobali ovu slasticu. Ne čudi stoga što se recept počeo širiti društvenim mrežama, prenosi Zadovoljna.hr.

Riječ o Dalgona hrskavoj slastici popularnoj u 70-im i 80-im godinama prošlog stoljeća, najčešće prodavanoj ispred škola.

Iako priprema ove slastice u "stvarnom" svijetu nije pitanje života i smrti, svejedno je zabavno iskušati recept koji obuhvaća tek dvije namirnice, a koje svatko ima u svojoj smočnici.

Sastojci za šećernu saću iz serije Squid Game:

  • 1 žlica šećera
  • prstohvat sode bikarbone

Priprema:

1. Stavite žlicu šećera u tavu te zagrijte na umjerenoj temperaturi na štednjaku.

2. Miješajte sve dok se šećer ne rastopi.

3. Kada se šećer rastopi uklonite tavu s vatre te dodajte malo sode bikarbone. Ona će izazvati kemijsku reakciju te će se smjesa početi širiti.

4. Prebacite smjesu na papir za pečenje.

5. Pustite da se smjesa ohladi oko 30 sekundi, a potom utisnite kalup za kolačić u željenom obliku. Dobar tek!

Kopirati
Drag cursor here to close