Dompes

U Mostaru organiziran humanitarni ručak za pomoć narodu Ukrajine

Organizacija ”Dompes” iz Mostara organizirala je humanitarni ručak za pomoć narodu Ukrajine u svojoj kuhinji u Mostaru
Lifestyle / Hrana | 11. 04. 2022. u 13:46 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizacija ”Dompes” iz Mostara organizirala je humanitarni ručak za pomoć narodu Ukrajine u svojoj kuhinji u Mostaru, javlja Anadolu Agency (AA).

Svi koji su danas željeli pomoći Ukrajincima to su mogli učiniti obrokom u ”Dompesu” koji plaćaju iznosom po svom izboru, a kako je rečeno ”prikupljeni novac će se preko bosanskih Franjevaca proslijediti žrtvama ruske agresije”.

Foto: Anadolija / Humanitarni ručak za pomoć narodu Ukrajine

“Cijeli svijet sa strjepnjom prati rat u Ukrajini i patnju ljudi tamo. I patnju prognanika i izbjeglica. I kada bi svijet vidio makar jednu porodicu kako žali, vjerujem da bi sve to više dodirnulo u srce. Ko je proživio rat i iskreno ušao u porodicu u kojoj je neko stradao, zna o čemu govorim. Rat nanosi zlo i bol. Franjevački red pomaže. Naša provincija je pomogla. Imamo 70 Franjevaca u Ukrajini. Cijeli red se uključio koliko može, pokazujući solidarnost i empatiju prema Ukrajini i ljudima koji su danas tamo“, rekao je Iko Skoko u ime organizatora događaja,

Svi koji danas odluče ručati u ”Dompesu” u Mostaru, ručak će platiti iznosom po njihovoj želji. To prema riječima Skoke može biti i jedna marka ili čak i manje.

“Svako tko ovdje dođe i ruča, dat će dobrovoljni prilog ili donaciju, koja će se potom usmjeriti Franjevcima u Ukrajini, te na kraju završiti kod onih kojim je danas potrebna“, dodao je Skoko.

Kopirati
Drag cursor here to close