Jako dobro

Brzinska suha marinada - Tajna savršenih kotleta

Prema želji možete napraviti i veću količinu domaće mješavine za suhu marinadu i čuvati je mjesecima kako bi vam uvijek bila nadohvat ruke kad poželite ispeći meso.
Lifestyle / Hrana | 21. 08. 2021. u 19:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Tajna savršenih kotleta

Uz pravu marinadu svinjski kotleti se pretvaraju u mirisno savršenstvo, a još ako imate i pokoju kockicu maslaca, lako ćete napraviti umak koji će fino pasati uz krumpir, tjesteninu, rižu ili povrće. Dobra je stvar što za suhu marinadu ne treba hrpa sastojaka, a većinu od njih zasigurno imate na kuhinjskoj polici.

Prema želji možete napraviti i veću količinu domaće mješavine za suhu marinadu i čuvati je mjesecima kako bi vam uvijek bila nadohvat ruke kad poželite ispeći meso.

Sastojci za suhu marinadu:

1 žlica dimljene paprike

1 i 3/4 žličice soli

3/4 žličice papra

2 i 1/2 žličice češnjaka u prahu

1 i 1/2 žličice luka u prahu

1 žličica sušenog origana

3/4 žličice gorušice u prahu

1/2 žličice kima u prahu

1/2 žličice kadulje u prahu

220 g svinjskih kotleta

1 žlica maslaca po kotletu

2 žlice maslinova ulja

Priprema:

Pomiješajte začine u manjoj posudi. Svinjske kotlete osušite papirnatim ručnikom, pospite ih začinima pa lagano utrljajte prstima sa svih strana. Višak otresite.

Zagrijte ulje na tavi pa kad bude dovoljno vruće stavite u nju marinirane kotlete. Pecite ih po tri minute sa svake strane pa nastavite peći dok ne postanu zlatnosmeđi. Vrijeme pečenja ovisi o debljini mesa. Prilikom pečenja pripazite da u tavi ne bude gužva jer će se kotleti skuhati umjesto ispeći.

Odreske izvadite neka se odmore tri minute kako bi bili sočni, a za to vrijeme u tavi otopite maslac u tavi, miješajući da se otope mesni sokovi.

Kopirati
Drag cursor here to close