Loš odabir?

5 koktela koje se najmanje isplati naručiti u kafiću

Uživate li u ritualu trzanja čašice, samo naprijed, ali dobro je znati da shooteri imaju dosta loš omjer cijene i količine pića koje ćete dobiti.
Lifestyle / Hrana | 26. 06. 2023. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U potrazi za koktelima koji se najčešće više isplate kafiću nego gostu, internetski magazin Tasting Table porazgovarao je s Stephanie Ringwood, iskusnom barmenicom iz New Yorka koja radi kao savjetnica mladim barmenima i podučava ih kako smućkati slasna pića.

Na listi pića koja imaju najgori omjer cijene i kvalitete u obzir se uzela tipična cijena alkohola koji se koristi, no ako vas put odvede u koktel-barove gdje se miksolozi trude oko svakog sastojka i koriste kvalitetna pića, vodite se prema ukusu i naručite "ono što vas vuče", bez razmišljanja o isplativosti, savjetuje Stephanie, prenosi Punkufer.

Shooteri

Uživate li u ritualu trzanja čašice, samo naprijed, ali dobro je znati da shooteri imaju dosta loš omjer cijene i količine pića koje ćete dobiti. Tražite li piće koje ćete popiti na "eks", najviše će vam se isplatiti tequila, tvrdi Stephanie Ringwood.

Sangria

Sangria je padan grahu u restoranima: najčešće se priprema za velike količine ljudi. Priprema se od vina i voća, a recept se mijenja od mjesta do mjesta. Umjesto kvalitetnog vina često se koristi lošije čiji se okus maskira velikom količinom sokova.

Moscow Mule

Sastojci koji se koriste u manjim količinama barove više koštaju, a to vrijedi i za Moscow Mule, popularni koktel koji se radi od đumbirovog piva, uz dodatak votke i svježe cijeđene limete. Đumbirovo pivo nije čest sastojak u drugim koktelima pa ga barovi u pravilu ne kupuju u velikim količinama.

Mojito

"Obično su kokteli s poznatim brendovima alkoholnih pića, puno sastojaka i više koraka u pripremi - skuplji", kaže Ringwood, a sve to se odnosi na mojito. Koktel na bazi ruma traži dosta posla, osobito ako uključuje domaći sirup od svježe mente.

  / 

Margarita

Margarita je jedan od najpopularnijih koktela na bazi tekile koji se radi s dodatkom limetinog soka i triple seca. No danas postoje mnogobrojne varijacije na temu – pije se sve od koktela bogato oplemenjenih različitim voćem i voćnim sokovima do niskokaloričnih kombinacija s malim postotkom šećera. U nekim barovima se kiseli sastojci, poput soka limete koriste u obliku koncentrata, koji u kombinaciji s tekilom lošije kvalitete predstavljaju loš omjer cijene i kvalitete.

Kopirati
Drag cursor here to close