Stove and Garden

3 bitna koraka za pohanje piletine

Lifestyle / Hrana | 23. 07. 2023. u 13:25 Večernji list

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pohanje piletine ne čini se kao kompliciran posao, ali postoje neki koraci koji bi se trebali slijediti da ispadne što sočnija iznutra i hrskavija izvana, tvrdi kuhar iz restorana Stove and Garden.

Prvi korak koji je bitan jest obrada mesa – potrebno ga je istući batom, a to je najbolje napraviti tako da ga stavite u vrećicu za zamrzavanje, položite na dasku i tučete dok ne dobijete jednaku debljinu svih komada.

@stoveandgarden 3 hacks! Like for more hacks! Part 1? #PupPeroniShuffle #GetReadyWithOldSpice #cookinghacks #kitchenhacks #cookingtips #cheftips #hacks ♬ Aesthetic - Xilo

Naglasio je i da bi bilo dobro meso obrađivati i rezati na plastičnoj dasci jer se lakše peru ostaci, dok se drvene koriste za rezanje povrća, krumpira i voća.

Kada krenete na pohanje, on preporučuje da piletinu prvo uvaljate u brašno, zatim u jaje i onda još jednom u brašno – ono daje hrskavost, ali i zadržava sočnost. Dodao je i da postoje dva recepta – u jednom se meso na kraju uvalja u krušne mrvice, a u drugom, američkom, još se jednom dobro uvalja u brašno. 

Kopirati
Drag cursor here to close