Druge vjere

Zabranjena ljubav Srbina i Bošnjakinje u Francuskoj: Bit će svadba

''Sve ovo što se dogodilo, dogodilo se baš zbog svadbe. I normalno je da će svadbe da bude! I ona i ja to želimo'', kaže on.
Lifestyle / Flash | 01. 09. 2020. u 17:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pozvali su nas na kavu, sve je bilo ok, a onda je nastao kaos'', ispričao je mladić u ispovijesti. Ipak, on najavljuje svadbu. To, u ekskluzivnoj ispovijesti najavljuje D. J. (20), Srbin iz Bezansona, rodom iz Prokuplja, čiju su djevojku S. (17), porijeklom iz Travnika, iz muslimanske porodice, roditelji, stric i strina, maltretirali, tukli i šišali, jer nisu htjeli da se uda za krišćanina.

Ljubavna priča koju su na okrutan način željeli da prekinu djevojčini otac i majka izazvala je burne reakcije u Francuskoj i na Balkanu.

Dok vinovnike čeka suđenje, D. J. je otvorio dušu.

''Ne osjećam se baš dobro, zbog cijele situacije koja se dogodila. Sa djevojkom sam u kontaktu. Čujemo se redovno telefonom, ali ne možemo da se vidimo dok se ne završi suđenje. Ona se polako oporavlja od svega što joj se dogodilo'', rekao je on i dodao: ''Sada je dobro i na sigurnom je. To je najvažnije''.

Otkriva i što bi sada najviše želio:

''Da vidim svoju djevojku! Ništa drugo'', dodaje on.

Nijednog trenutka se ne dvoumi i kada odgovara na pitanje ostaje li pri namjeri da se vjenča s njom.

''Sve ovo što se dogodilo, dogodilo se baš zbog svadbe. I normalno je da će svadbe da bude! I ona i ja to želimo'', kaže on.

Otkriva da je sa S. najprije bio u tajnoj vezi.

''Nije znala ni moja obitelj, ni njena. Poslije određenog vremena, odlučio sam da kažem prvo svojima. Oni su je prihvatili i nisu imali ništa protiv. Odlučili smo da razgovaramo i sa njenima. Bili su u šoku kad su čuli'', ispričao je D.J.

Rekli su mu, kaže, da nemaju ništa protiv njega, već protiv toga što je ona uradila.

''Pošto su nam se obitelji družile, nisu mogli da odbiju našu vezu. Prihvatili su je, ali su nam određivali vrijeme izlaska na pola sata, sat. I dok smo se držali za ruke, uvijek bi nas čudno gledali. Problem je nastao kada su čuli da planiramo svadbu. Tada su nam zabranili svaki kontakt'', navodi D.J. i dodaje:

''Odlučili smo da odemo od kuće na nekoliko dana, da bi se oni pomirili s tim da im budem zet. Ali ni to nije vrijedilo'', kaže on.

Njihove obitelji, koje žive u istoj zgradi, prije toga su se, kaže, slagale i bile u dobrim odnosima, sve do onog dana kada su čuli za svadbu. Objasnio je i šta se sve događalo u stanu roditelja njegove djevojke.

''Prije nego što smo došli, rekli su nam da su se pomirili s tim da im budem zet. Bili smo presretni'', tvrdi sugovornik.

D. J. ističe da je do eskalacije došlo kada su se poslije nekoliko dana odsustva vratili u Bezanson.

''Pozvali su nas na kavu. Otišli smo kod njih u goste, kao što je red. Ništa nam nije bilo sumnjivo. Prvo je izgledalo sve normalno, a onda je nastao kaos. Govorili su da ne mogu da im budem zet jer sam Srbin krišćanske vjere i da mi nismo jedno za drugo. Počeli su da je tuku, ja sam pružao otpor, a u jednom trenutku moja majka mi je rekla da pozovem policiju i odmah sam izašao da to uradim'', navodi on.

Djevojka S. se iz Travnika, prema informacijama iz suda, s obitelji u Francusku doselila u siječnju 2018. godine. Mladić ističe da on u ovoj zemlji živi nešto kraće od godinu dana. Po zanimanju je, inače, vodoinstalater, piše Mondo, prenosi Oslobođenje.

Kopirati
Drag cursor here to close