Diplomatski bazar

Za organizacije koje brinu o djeci 130.000 KM

Lifestyle / Flash | 09. 02. 2017. u 11:10 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnice Organizacijskog odbora "Diplomatskog zimskog bazara 2016" uručit će u petak u Sarajevu čekove za sedam organizacija za djecu u BiH, a taj novac skupljen je na bazaru koji je održan u prosincu 2016. godine.

Čekovi će biti uručeni predstavnicima Centra Christine Witcutt u Sarajevu (za djecu s posebnim potrebama), Franjevačkog međunarodnog studentskog centra (pomaže mladima koji žive u teškim uvjetima), SOS Srebrenica (projekt s ciljem jačanja obitelji), Sirotište Los Rosales u Mostaru, "Dajte nam šansu" u Sarajevu (pomaže porodicama djece s specijalnim potrebama), Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" (podržava porodice u cijeloj BiH) te "Obrazovanje gradi BiH" (putem obrazovanja podržava mlade ljude), prenosi Fena.

Na Diplomatskom zimskom bazaru 2016. godine skupljeno je ukupno 130.000 KM, a u ime Odbora čekove će uručiti Caroline Ferguson (Ujedinjeno Kraljevstvo), Mariette Kraak (Holandija) i Sandra Horowitz (SAD).

Taj događaj bit će upriličen u Media centru, a najavljen je dolazak i predstavnika lokalne vlasti i međunarodne zajednice, kao i sponzori koji su podržali Diplomatski zimski bazar 2016.

Kopirati
Drag cursor here to close