Podcast ''Sredinom''

VIDEO | Vedrana Božić: Kako je umjetnost pobijedila odlazak u Njemačku

Inspiriraju je kako kaže - životne prilike i neprilike, a tvrdi i da se može lijepo živjeti od umjetnosti.
Lifestyle / Flash | 15. 06. 2022. u 13:58 M.L. | Bljesak.info
SREDINOM #15 | VEDRANA BOŽIĆ - UMJETNOST POBIJEDILA PRANJE GUZICA

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petnaestoj epizodi podcasta ''Sredinom'' portala Bljesak gostovala je Vedrana Božić, mostarska umjetnica koja živi od stvaranja i prodaje umjetničkih djela.

Dala je otkaz u bolnici gdje je radila kao medicinska sestra i postala umjetnica.

Odlučila je da ''neće prati tuđe guzice u Njemačkoj'' i otvorila svoju galeriju Claire Noel. Prvo u Čapljini, a nakon toga galerija se seli u Mostar. Naziv galerije je ujedno i prijevod njezinog imena. Kaže da joj zvuči' ''više sexier'', nego Vedrana Božić.

Inspiriraju je kako kaže - životne prilike i neprilike, a tvrdi i da se može lijepo živjeti od umjetnosti.

''Galerija je ostvarenje mojih snova ali i luksuz da sebi mogu priuštiti raditi ono što želim'', istaknula je Vadrana u podcastu ''Sredinom'', te dodaje kako u sebi ima ''dozu hrabrosti, odnosno ludosti''.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Bljesak.info (@bljesak.info)

Jedno vrijeme živjela je u inozemstvu, točnije Londou i mogla je vidjeti kako izgledaju velike galerije, poznati umjetnici i to je naprosto oduševilo. No, nije se bavila slikarstvom u Londonu, a na pitanje zašto je otišla ''vani'', kaže: 

''Ja sam samo htjela malo negdje drugo živjeti i to vam je ta ludost s početka priče'', kaže Vedrana.

S 23 godine je naslikala ''ozbiljniju sliku''.

O poslu medicinske sestre koji nikako nije voljela, kako je počela učiti njemački jezik 'kao i svi' i onda odustala od odlaska u obećanu zemlju, te ''pranja guzica'' drugima - ova slikarica na duhovit i šarmantan način govorila je u Bljeskovom podcastu ''Sredinom''.

Uvjerila nas je i da umjetnička galerija može opstati, te da ima mnogo ljudi u Mostaru i šire koji vole umjetnost i koji su zasićeni od ''plastike''.

Kopirati
Drag cursor here to close