Informacije o grudima

VIDEO | Mogu li vježbom narasti grudi

Lifestyle / Flash | 02. 07. 2016. u 18:23 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Normalno je kod ženskih grudi da je jedna veća od druge kao i da iz bradavica rastu dlačice. Mnoge žene zanima je li moguće vježbama povećati grudi - stručnjaci kažu da, nažalost, nije. Vježbanjem mogu postati čvršće, ali to neće značajno utjecati na njihovu veličinu. Također, kao što su grudi različitih oblika i dimenzija, tako su i bradavice i sasvim je normalno da su velike ili tamnije.

Neke žene zabrinute su zbog strija na grudima. Zanima ih zašto su tamo i hoće li vremenom nestati. Stručnjaci kažu kako one nastaju tijekom rasta grudi i variraju od žene do žene, a ovise o genima i rastezljivosti kože. Znaju se s vremenom manje vidjeti.

Postoje slučajevi kad je bradavica uvučena, a to se zna pojaviti kod deset do 20 posto žena - ponekad je uvučena samo jedna. I to je, kažu, normalno ako je tako bilo oduvijek, odnosno ako to nije nešto što se naglo pojavilo. I grudi s grudičastom strukturom mogu biti normalna pojava, ako su obje pod rukama iste i takve su oduvijek. Ali, u slučaju da se nešto promijenilo u strukturi grudi, odnosno grudičavost se pojavi samo u jednoj dojki, dobro je posavjetovati se s liječnikom.

Žene znaju biti zabrinute ako im iz bradavica curi nekakva tekućina - i trebaju biti. To je normalno kod trudnica i onih koje su nedavno rodile, ali u svim ostalim slučajevima treba se javiti liječniku.

Kopirati
Drag cursor here to close