SAD

Uhićena četvorica 'dilera' u vezi sa smrti glumca Michaela K. Williamsa

Četvorica muškaraca, za koje se sumnja da su preprodavali drogu na ulici u četvrti Williamsbourgu, u Brooklynu, uhićena su u utorak i optužena za preprodaju droge.
Lifestyle / Flash | 03. 02. 2022. u 07:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Getty  / Michaela K. Williamsa

Četiri preprodavača droge uhićeni su pod sumnjom da su prodali heroin pomiješan s fentanilom, koktel koji je pokazao svoje razorno djelovanje u Sjedinjenim Državama i prouzročio smrt američkog glumca Michaela K. Williamsa, rekao je u srijedu savezni tužitelj Manhattana, Damian Williams.

Četvorica muškaraca, za koje se sumnja da su preprodavali drogu na ulici u četvrti Williamsbourgu, u Brooklynu, uhićena su u utorak i optužena za preprodaju droge.

Jedan od njih, Irving Cartagena poznat pod nadimkom "Zelenooki", uhićen u Portoriku, "prodao je, držimo, smrtonosnu dozu droge Michaelu K. Williamsu", poznatom po ulozi Omara Malog, popularnog lika kultne serije "Žica" ("The Wire") Davida Simona, rekao je tužitelj u priopćenju.

Michael K. Williams (54) pronađen je mrtav u svom domu u Williamsburgu 6. rujna i obdukcijom je utvrđeno "slučajno" predoziranje fentanilom, heroinom i kokainom, prenosi Hina.

Kako se navodi u optužnici, istražitelji su glavnoosumnjičenog identificirali na snimci nadzorne kamere i na njegovu Instagramu.

"Smrtonosni opijati poput fentanila i heroina ne vode računa o tome tko ste, ni što se u životu postigli. Oni samo pothranjuju ovisnost i vode k tragediji", rekao je Damian Williams govoreći o "krizi javnog zdravstva".

Fentanil je zadnjih godina pokazao svoje razorno djelovanje u SAD-u. Ta sintetska droga koju liječnici propisuju teškim bolesnicima, osobito u slučaju uznapredovalog raka, "50 do 100 puta je jači od morfija", navodi Centar za prevenciju i suzbijanje bolesti (CDC).

No preplavio je tržište narkotika i prouzročio tisuće predoziranja. Između travnja 2020. i travnja 2021., SAD je imao 100.306 slučajeva predoziranja koja su se završila smrću, što je porast od 28,5 posto u odnosu na isto razdoblje godinu ranije (78.056 umrlih).

Kopirati
Drag cursor here to close