Vrijeme

Oblaci u Bosni, u Hercergovini vedro

U Bosni će danas biti oblačno prijepodne. U drugoj polovini dana postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini pretežno sunčano.
Lifestyle / Flash | 01. 11. 2019. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni je jutros oblačno, a u većem dijelu Hercegovine vedro. Oblačno je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 07.00: Livno 0, Bjelašnica 1, Ivan-sedlo 2, Široki Brijeg 3, Grude 4, Bugojno, Drvar, Gradačac, Jajce i Sarajevo 5, Banja Luka, Bihać, Doboj, Sanski Most, Stolac, Tuzla i Zenica 6, Bijeljina 7, Trebinje 10, Mostar 11 i Neum 13 stupnjeva. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 2hPa je iznad normale i opada.

U Bosni će danas biti oblačno prijepodne. U drugoj polovini dana postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini pretežno sunčano. Prijepodne oblačno na sjeveru Hercegovine. U večernjim satima novo naoblačenje sa juga. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na jugu BiH od 15 do 19 stupnjeva.

U Sarajevu prijepodne će biti oblačno. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close