Posjet Dompesu

Tušek i Jurčić u Mostaru: Dompes donosi pozitivnu energiju u grad na Neretvi

Lifestyle / Flash | 21. 04. 2017. u 10:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan nakon nogometnog spektla godine, kako su mnogi nazvali utakmicu koju su poznate osobe iz društvenog života odigrale za izgradnju DOMPES-a, upriličena je posjeta ovoj ustanovi u izgradnji.

Predvođeni fra Ikom Skokom, osobom koja upravlja izgradnjom doma, instituciju su posjetili Krunoslav Jurčić i Branko Tušek.

U izjavi za Bljesak.info obojica su istaknula kako se u Mostaru osjetila jedna pozitivna energija, i kako im je drago da su uspjeli nešto učiniti za Dom koji će služiti studentima.

''Bilo je sjajno, završilo je rezultatom 5:5, što znači da su iz Hrvatske za ovaj projekt došle dvije petice. Ovo je divna i plemenita akcija, dali smo jedno malo srce za jedno veliko srce, za mlade ovdje u Hercegovini, uz naravno veliki angažman fra Ike Skoke i sretni smo što smo u tome sudjelovali'', istaknuo je Branko Tušek.

Dodao je kako, po njemu, ovaj centar nosi sjajno ime, te kako se nada će se zvijezde naći ovdje i kada studenti budu ulazili u dom.

''Naravno, bit ćemo na rapolaganju i za daljnu pomoć, jer ne treba štedjeti sebe i energiju za ovakve projekte, to su projekti ulaganja u mlade ljudi, a tko to ne shvaća on ne razumije ništa. Mladi će u ovom domu u jednom miru provoditi dane u pripremi za studentske obaveze, a onda izlaziti sa mostarskog sveučilišta i dati svoj puni angažman u razvoju Mostara i drugih gradova'', zaključio je Tušek.

Krunoslav Jurčić poručio je kako predvođeni Brankom Tušekom već desetak godina rade akcije slične ovoj u Mostaru.

''Nakon tih akcija izađe se uvijek sa pozitivnim emocijama i donesu se neka sredstva onima kojima je to potrebno. Posebne su to prigode, tu se osjetila posebna pozitivna energija pozitivna u Mostaru'', rekao je Jurčević.

Posebno je pohvalio organizatore i fra Iku Skoku, ''koji su uložili ogroman trud da bi sve to ovako lijepo izgledalo''.

''Nadam da smo napravili nešto za ove studente i da će ovo biti prekraasan objekt koji će služiti mladim ljudima, a ujedno s nadam da ovo neće biti naše zadnje druženje u Mostaru'', zaključio je Jurčić u izjavi za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close