Globalna inicijativa WWF

Svjetla na Starom mostu bit će ugašena u ''Satu za planetu Zemlju''

Lifestyle / Flash | 10. 03. 2016. u 13:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu 10. izdanja akcije "Sat za planet Zemlju“, u subotu, 19. ožujka od 20:30 do 21:30 sati bit će ugašena rasvjeta na najpoznatijim svjetskim znamenitostima u više od 7000 gradova iz preko 170 zemalja svijeta, među kojima će biti i Stari most u Mostaru.

Tim povodom u utorak, 15. ožujka s početkom u 12 sati u prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta - UWC u Mostar bit će upriličena konferencija za novinare na kojoj će govoriti Željko Marić, predsjednik ekološke Udruge Eko Most, Valentina Mindoljević, direktorica UWC-a Mostar, Orhan Maslo, direktor Rock Škole i Petra Boić Petrač iz WWF Adria.

WWF, Eko Most i UWC pozivaju sve gradove u Bosni i Hercegovini da se priključe akciji te naglašavaju kako će snimka Starog mosta u mraku ponovno obići svijet.

Inače, globalna inicijativa WWF-a ''Sat za planet Zemlju“ nastala je 2007. godine u Sydneyu s ciljem osvještavanja stanovništva svijeta o prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i energetskoj učinkovitosti te štetnosti klimatskih promjena i čovjekovog negativnog utjecaja na Zemlju.

Kopirati
Drag cursor here to close