MSF i Zoster

SAF završava s najboljima iz Mostara

Lifestyle / Flash | 15. 08. 2017. u 13:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak, 17.8. serija koncerata pod nazivom Sarajevsko After Film završava s najboljima iz Mostara. Jedinstveni stil benda Mostar Sevdah Reunion sastoji se uglavnom od sevdalinki koje u modernim aranžmanima kombiniraju s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima.

Idejni začetnik sastava je Dragi Šestić- producent i menadžer benda. Prvi album su snimili 1999. u Centru Pavarotti u Mostaru, a od tada ovaj mostarski bend svojim nastupima oduševljava publiku diljem svijeta.

Redovni su gosti najvećih World Music i jazz festivala, te koncertnih dvorana širom planete kao što su: Queen Elizabeth Hall i Barbican Center u Londonu, Concertgebouw u Amsterdamu, Konzerthauz u Beču, Kremaljskog državnog teatra u Moskvi, Palače umjetnosti u Budimpešti, North Sea Jazz Festivala, Nice Jazz Festivala, WOMAD festivala i drugih.

Sredinom rujna ove godine su, na zahtjev obožavatelja, izdali i prvi „live“ album koji su snimili na raznim lokacijama širom Europe.

Bend Zoster osnovan je 2001. godine u Mostaru, a iza sebe ima četiri studijska albuma pod nazivima „Ojužilo" ,"Festival budala" , "Imači kada" i "Srce uzavrelo" .Jedan je od značajnijih postratnih bh. bendova, a čine ga Mario Knezović (vokal),Goran Rebac (bubnjevi), Atila Aksoj (gitara), Adis Sirbubalo ( klavijature) i Nikola Galić (bas).

Sarajevsko i na ovom koncertu časti sve svoje ljubitelje, pa će cijena točenog piva 0,3 l biti 2 KM. Koncert počinje u 22.00, a karte po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na web stranici i prodajnim mjestima kupikartu.ba, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close