Poznat raspored natjecanja

Red Bull Cliff Diving na Starom mostu po šesti put

U svojoj 12. sezoni, Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo se vraća sa šest atraktivnih lokacija diljem svijeta, na kojima će se skakači i skakačice iz 18 zemalja boriti za prestižni pehar Kralja Kahekilija.
Lifestyle / Flash | 18. 05. 2021. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U danas objavljenom kalendaru Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2021, šestu sezonu zaredom našla se i naša zemlja. Prvenstvo počinje natjecanjem u Francuskoj u lipnju, a najbolje svjetske skakače i skakačice u Mostaru ćemo ponovo gledati 28. kolovoza.

U svojoj 12. sezoni, Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo se vraća sa šest atraktivnih lokacija diljem svijeta, na kojima će se skakači i skakačice iz 18 zemalja boriti za prestižni pehar Kralja Kahekilija, izvodeći nevjerojatne skokove s visine od 27 (muškarci) odnosno 21 metra (žene).

Foto:PR / Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo 2021

Ova sezona donosi čak četiri nove lokacije - Saint-Raphaël (Francuska), Oslo (Norveška), Downpatrick Head (Irska) i Baku (Azerbejdžan); a tu su i dva klasika prvenstva - Polignano a Mare (Italija) i Mostar (Bosna i Hercegovina).

Skoro 21 mjesec nakon posljednjeg natjecanja svjetske cliff diving elite, prvenstvo će biti otvoreno u lipnju natjecnjem u Saint-Raphaëlu na francuskoj rivijeri, da bi u kolovozu posjetilo najsjeverniju točku u kalendaru, norvešku prijestonicu Oslo.

Nakon ove dvije nove lokacije, 28. kolovoza slijedi prvi ovogodišnji klasik prvenstva, Stari most u Mostaru.

Foto:PR / 12. sezona, Red Bull Cliff Diving

U rujnu će cliff diving elita skakati s golih stijena Downpatrick Heada u Irskoj, a pretposljednja stanica sezone donosi drugi ovogodišnji klasik, Polignano a Mare u Italiji. Završnica sezone prvenstvo prvi put dovodi u glavni grad Azerbejdžana, Baku, gdje će biti okrunjeni prvak i prvakinja. To će ujedno biti prvo natjecanje u zatvorenom prostoru, u arhitektonski spektakularnom Deniz Mallu.

Ova sezona donosi jednak broj skakača i skakačica u stalnoj postavi (8), te isti format natjecanja za žene i muškarce.

Video: 2021 Red Bull Cliff Diving World Series Season Dates - 4 Brand New Locations

Aktuelni prvaci Gary Hunt i Rhiannan Iffland neće imati nimalo lagan posao u odbrani titula, jer je stasala nova generacija skakača i skakačica koji prijete da ih skinu s trona, a tu je i cijeli niz onih iskusnijih s kojima su ranije vodili žestoke borbe za naslove prvaka.

Kalendar Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2021:

  1. lipanj - Saint-Raphaël, Francuska (nova lokacija)
  2. kolovoz - Oslo, Norveška (nova lokacija)
  3. kolovoz - Mostar, Bosna i Hercegovina
  4. rujan - Downpatrick Head, Irska (nova lokacija)
  5. rujan - Polignano a Mare, Italija
  6. listopad - Baku, Azerbejdžan (nova lokacija)
Kopirati
Drag cursor here to close