Upis

Postani izviđač: Neka djeca istražuju

Svakom djetetu se može omogućiti da se razvije u fizički zdravu osobu, dobrog čovjeka koji se brine o sebi i o dugima te koji će se znati nositi se s izazovima.
Lifestyle / Flash | 30. 09. 2022. u 12:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odred izviđača Stari Grad Mostar, s početkom školske godine otvara svoja vrata za nove članove. Osnovan je davne 1964. godine te je jedan od najbrojnijih odreda u Hercegovini što pokazuje njihov trud, zalaganje i rad sa djecom i mladim ljudima.

''Kroz sve ove godine rada ostavili smo neizbrisiv trag na generacije djece i mladih ljudi u gradu Mostaru te smo zasigurno jedna od najljepših uspomena odrastanja. U našem Odredu djeca istražuju, upoznaju sebe i prirodu, što je današnjem djetetu neophodno za pravilan razvoj'' priopćili su iz Odreda izviđača Stari grad.

Užurbani život današnjice i moderna tehnologija često nas zatvaraju između četiri zida, te je smanjeno vrijeme boravka u prirodi posebno za djecu školskog uzrasta. Nova istraživanja pokazuju da je to dovelo do brojnih problema sa kojima se djeca školske dobi suočavaju. To se često ogleda u povučenosti, nesamostalnosti ali i dovodi do sve većeg broja pretile djece.

Zbog toga je djeci potrebno osigurati uvjete koji će podupirati njihov razvoj na prirodan način. Svakom djetetu se može omogućiti da se razvije u fizički zdravu osobu, dobrog čovjeka koji se brine o sebi i o dugima te koji će se znati nositi se s izazovima. Znanstveno je dokazano da takve sposobnosti najlakše je razviti boravkom u prirodi, boreći sa svim izazovima ali ljepotama koja priroda donosi.

Zbog toga neka djeca istražuju, poručuju iz Odreda izviđača.

Ako se pitate šta su to izviđači, evo ukratko:

• Izviđači su priroda i društvo
• Izviđači su tvoja prva samostalnost, prva odgovornost prema sebi i drugome
• Izviđači su volonteri
• Izviđači uživaju u prirodi - priroda je njihov dom u mnogim akcijama
• Izviđači uče kako zapaliti vatru u srcu i još mnogo toga
• Izviđačka zajednica okuplja raznovrsne profile ljudi, za svakog ima mjesta – humanitarci!
• Izviđači prihvataju jedni druge onakvima kakvi jesu – i zbijaju šale kako na svoj tako i na tvoj račun :)

Omogućite i vi svojoj djeci da kreiraju nezaboravne uspomene u zajednici koja osigurava uslove za njihovo zdravo odrastanje.

Upis se vrši svakog ponedjeljka od 18:30 do 19:30h u prostorijama Odreda izviđača Stari grad Mostar.

Nalaze se u naselju Donja Mahala (spomen kuća Gojka Vukovića).

Možete ih pratiti i na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Kopirati
Drag cursor here to close