GSS Team - stanica Sarajevo

Poboljšanje spremnosti za hitne intervencije

Gorska služba spašavanja Stanica Sarajevo je nabavila dio tehničke opreme i opremila svoj edukacijski trening centar.
Lifestyle / Flash | 21. 02. 2022. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / GSS Team - stanica Sarajevo

Gorska služba spašavanja Stanica Sarajevo je kroz projekt “Poboljšanje spremnosti za hitne intervencije i koordinirani odgovor u pograničnom području Srbije i Bosne i Hercegovine“ (CBC-IePCR) nabavila dio tehničke opreme i opremila svoj edukacijski trening centar.

Kroz projekt je nabavljen uredski mobilijar za seminare i predavanja, a također je opremljena dvorana sa vještačkom stijenom, platformom za simulaciju helikopterskog spašavanja te dio individualne tehničke opreme (pojasevi, kacige, užad). Kao dio projektnih aktivnosti opremanjem trening centra stekli su se uvjeti za kvalitetniji rad, vježbe i edukaciju.

Kroz trening centar radit će se na usavršavanju spasilačkih tehnika u "kontroliranim uvjetima", simuliranje tehnika spašavanja na visini (stijeni), ali i vršiti edukacija novih kandidata za članstvo u GSS. Ova vrijedna nabavka će značajno poboljšati funkcioniranje i razvoj trening centra u budućnosti.

Ovim projektnim aktivnostima ostvaruju se ciljevi projekta kroz razmjenu znanja i iskustava kao i podizanje kapaciteta za koordinirani odgovor na nesreće u pograničnoj zoni.

Svakako da će jedan od rezultata projekta biti i povećan broj spasilaca volontera koji će u kraćem roku stizati do ljudi kojima je pomoć neophodna, navodi se u priopćenju GSS Team - stanica Sarajevo.

Foto: PR / GSS Team - stanica Sarajevo
Kopirati
Drag cursor here to close