Korak po korak

Ovo je duhovna moć hodanja

Pri svakom koraku naše stopalo dolazi u kontakt sa zemljom, a zatim se odvaja od nje i nedugo nakon toga se vraća, ritam koji se stvara ljulja nas, naše tijelo i naš um. Dok je tijelo u harmoničnom djelovanju.
Lifestyle / Flash | 13. 10. 2022. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nemojte gubiti želju za hodanjem: hodajući svaki dan, dolazim do stanja blagostanja i ostavljam za sobom svaku boljku. Imao sam najbolje misli dok sam hodao – i ne znam misao koja je toliko teška da se ne može izostaviti u hodu. Ali kad stojite na mjestu sve ste bliže i bliže osjećaju bolesti … Zato samo nastavi hodati – i sve će biti u redu'' – Bruce Chatwin.

Hodanje je najprirodnija, najugodnija i najsmislenija tjelesna aktivnost za čovjeka. Svakodnevno bismo trebali dugo hodati ne samo zbog tjelesne dobrobiti, već i iznad svega zbog duhovne i duševne dobrobiti, prenosi Atma.

Bilo bi bolje da to činite u prirodi, ali i u gradu je šetnja terapeutska sa svih strana.

''Hodanje pretpostavlja da se na svakom koraku svijet mijenja u nekom aspektu i također da se nešto mijenja u nama'' – Italo Calvino

Pri svakom koraku naše stopalo dolazi u kontakt sa zemljom, a zatim se odvaja od nje i nedugo nakon toga se vraća, ritam koji se stvara ljulja nas, naše tijelo i naš um. Dok je tijelo u harmoničnom djelovanju, naš um također putuje i oslobađa se, ali to čini na potpuno drugačiji način nego kada tijelo miruje. I upravo zato što je um slobodan, rađaju se ideje.

''Ako ste u potrazi za kreativnim idejama idite pješice. Anđeli šapuću čovjeku kad krene u šetnju'' – Raymond I. Myers

Hodanje je dobro, doista vrlo dobro, za duše koje rastu iz mnogo razloga. To je aktivnost koja ih tjera da iskuse umor, ljepotu i zadovoljstvo što su vlastitim nogama u dodiru sa zemljom. Pomaže djeci da povjeruju u svoje fizičke i mentalne potencijale, tjera ih da se kreću na prirodan i zdrav način, imaju priliku disati skladno zajedno s ritmom svojih koraka.

Hodanje u društvu neke osobe je zabavno, dijeljenje ne samo mentalnog i verbalnog, već i fizičkog, dva ili više tijela zajedno stvaraju harmoniju. Samostalno hodanje je početno putovanje, način da osluškujete svoje misli koje teku, svoje tijelo koje zahtijeva adekvatan pokret.

''Nema tuge koja hodajući ne blijedi'' – Romano Battaglia

Hodajte jer to vaše tijelo traži, hodajte ako ste ljuti, hodajte sa svojom djecom, s prijateljima, sa svojim partnerom ili životnim partnerom, bosi ili u cipelama, izađite na ulice, na selo, u šumu, učinite to svaki dan, nekoliko puta dnevno, odvojite malo vremena za šetnju svijetom…

''Hodajući učiš o životu, hodajući upoznaješ ljude, hodajući liječiš rane od prethodnog dana. Hodaj, gledaj u zvijezdu, slušaj glas, slijedeći tragove drugih koraka'' – Ruben Blades

Kopirati
Drag cursor here to close