Vatrogasno vozilo

Nova donacija Bugojanca svom gradu

Lifestyle / Flash | 30. 04. 2017. u 12:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozni park Vatrogasnog društva Bugojno bogatiji je za kombinirano vatrogasno vozilo, koje su vatrogascima u toj općini donirale kolege iz Salzburga.

Veliki doprinos tome da ovo vozilo stigne na planirano odredište dao je Bugojanac na privremenom radu u Austriji Šefko Tukar.

''Kapacitet vozila je 2.000 litara vode, a posjeduje i aparate za gašenje elektroinstalacija, pjenilo za gašenje lako zapaljivih tekućina kao što su nafta i naftni derivati, te posebno crijevo za izvlačenje dima iz podrumskih prostorija'', kazao je tajnik Vatrogasnog društva Bugojno Sadik Verunica.

Naglasio je da je vozilo opremljeno odgovarajućim agregatom i specijalnim kliještima za rezanje lima, koje se koriste prilikom intervencija u saobraćajnim nesrećama.

''Hvala svima koji su pomogli da dobijemo još jedno važno vozilo, koje će u budućnosti omogućiti lakši i brži rad vatrogasaca'', naglasio je.

Na sličan način, Šefko Tukar je u proteklih nekoliko godina pomogao rad komunalnih poduzeća i pojedinih udruženja na teritoriji bugojanske općine.

Kopirati
Drag cursor here to close