Upozorenje

Meteorološko upozorenje: Gornji sliv Neretve mogao bi prouzročiti poplave

Iz Agencije za vodno područje Jadranskog mora Mostar savjetovali su nadležnim institucijama da prate situaciju i postupaju u skladu s ovlastima, pridržavajući se Federalnog operativnog plana obrane od poplava.
Lifestyle / Flash | 15. 06. 2023. u 12:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema meteorološkoj prognozi u narednim danima na području gornjeg dijela sliva rijeke Neretve očekuju se padaline lokalno jakog intenziteta koje mogu izazvati bujične poplave.

Iz Agencije za vodno područje Jadranskog mora Mostar savjetovali su nadležnim institucijama da prate situaciju i postupaju u skladu s ovlastima, pridržavajući se Federalnog operativnog plana obrane od poplava, a službama koje provode mjere zaštite, spašavanja ljudi i materijalnih dobara preporučuju dodatni oprez.

"Nadležne službe civilne zaštite trebaju upozoriti stanovništvo na područjima uz rijeke koje nemaju izgrađene zaštitne vodne objekte na opasnost prilaska obalama uslijed mogućih povećanja dubina i brzine tečenja vode u rijekama, te pravovremeno dati obavijest sa uputama i smjernicama za ponašanje kako bi stanovništvo bilo u mogućnosti provesti mjere u cilju smanjenja eventualnih šteta od štetnog djelovanja voda", priopćili su iz Agencije.

Video: NERETVA VIŠE NIKADA NEĆE BITI ISTA
Kopirati
Drag cursor here to close