Jedan i jedan

Menart prekida suradnju s Tram 11: Nastavljamo sami, album će se moći kupiti preko naše kuće

"Mi shvaćamo potez Menarta zbog ogromnog pritiska na njih od strane medija, raznih udruga i organizacija. Pošto je to sve zbog nas i albuma, odlučili smo preuzeti vlasništvo i prava na album. Album će biti opet dostupan u prodaji", izjavio je Woo.
Lifestyle / Flash | 24. 01. 2022. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tram 11 se oglasio nakon što im je Menart raskinuo ugovor i povukao album iz prodaje.

"Dragi naši prijatelji i fanovi od danas Jedanajstica vozi neovisno. Javljamo vam da je naša izdavačka kuća s nama danas prekinula suradnju zbog velikog medijskog pritiska. Hvala im za ovih 20 godina suradnje, ali vrijeme je da Tram 11 ipak dalje nastavi sam. Od sada ćete naš album Jedan i jedan moći kupiti samo preko nas i naše buduće izdavačke kuće", objavili su na svojim profilima na društvenim mrežama.

Podsjećamo, Menart je danas iz prodaje povukao album Jedan na jedan Trama 11 nakon što su neki stihovi s albuma razbjesnili javnost.

"Diskografska kuća Menart raskida ugovor s grupom Tram 11. Nedavno objavljeni album "Jedan i jedan", odlučili smo povući i iz fizičke prodaje te sa svih digitalnih streaming servisa. Svjesni smo i žao nam je što je objava spomenutog albuma uvrijedila dio publike. To nam nikako nije bila namjera i radimo sve kako bismo ispravili ovaj nenamjeran propust. Menart nikada nije podupirao nikakav oblik mržnje već slobodu govora i različitosti. Album "Jedan i jedan", objavili smo prvenstveno zbog uspješne dvadesetogodišnje suradnje s Tram 11 te golemog interesa publike koji se pokazao najavom izlaska albuma "Jedan i jedan". Menart posluje 25 godina i ponosni smo što je u našem katalogu široka lepeza glazbenika koji djeluju u svim glazbenim žanrovima", stoji u priopćenju hrvatske diskografske kuće.

"Pričamo o društvenim nesuglasicama, razgolićujemo političku scenu i sve njene aktere i poltrone, upozoravamo na mnoge bolesti društva i pojedinaca, razotkrivamo lažne vođe, lažne mesije i jednoumlje medijske pa i kulturne scene", rekao je za Jutarnji list General Woo na dan izlaska albuma - o kvartovskim preživljavanjima, reperskoj bahatosti i očuvanju hip hop kulture, ljubavnim nedoumicama, izazovima društvenih mreža, a i o ne svijetloj budućnosti u kojoj smo zapleli.

No, nakon početnog oduševljenja, očigledno nakon temeljitog drugog i trećeg preslušavanja, uslijedilo je razočaranje kod mnogih fanova zbog vrijeđanja svih i svakoga u stihovima u kojima se spominju i Jasenovac, i nevladine organizacije, pederi, bipsić, i ćirilica i Tito i aktualni političari...

Najviše reakcija u javnosti izazvala je pjesma PŠK, u kojoj reperi repaju sljedeće stihove:

"Na čelu ti petokraka, u oku dugine boje u koliko si udruga što milijardu kuna broje? Puši kurac malo Titu, malo Castru, ‘ko Danka partizanka provaljuješ na terasu. Ne voliš kuhara, ali dobro grabiš iz lonca, svi ste tu zbog novca kao mit iz Jasenovca. Balaševići, nema vam države ni na igrici, pušite kurac za ćirilicu na Ilici. Bipolarni bipsići, jebo li vas ćaća, k’o Plenki i Njonjo, svi ste topla braća, olfo tolerantni, orjunaški unučići, toliko puše kurac da ih zovemo Pušići."

Još neki od stihova koji su se mogli pronaći na albumu glase ovako:

"Žene s karijerom ljube kućne ljubimce. Urbana spika, psi se vodaju na uzici. Nema djece, nikog nema na ulici."

"Kukavice šute, četnici su u gradu, ista govna, samo su obrijali bradu."

"U modi je bit’ peder mudar i prepreden nevladin organizirani jednoumni kreten."

"Fali tebi vojska da te spremnog vrati doma... Tebi fali masti, kruha, zidarska iza uha, život nije cajka, hrpa govana bez sluha."

"Nisam ti ja tata, ne glumi mi brata, ja sam braniteljski portal, a ti kurva s Faktografa."

Netko je od kritičara netko napisao da se radi o "koktelu homofobije i mizoginije, šovinističke jugofobije i srbofobije", a bilo je i reakcija tipa da se album "Jedan i jedan" nije trebao ni dogoditi.

Kopirati
Drag cursor here to close