Podcast ''Sredinom''

Lana Prlić: Bila sam žrtva vršnjačkog nasilja u osnovnoj školi, u Gimnaziji sam se 'rodila'

''Kad sam ušla prvi put u Parlament, mislila sam da ću svijet ću promijeniti a onda sam shvatila da treba jedan cijeli mandat da se zakon promijeni, možda i više'', rekla je Prlić za Bljesak.
Lifestyle / Flash | 05. 07. 2023. u 13:55 M.L. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i potpredsjednica SDP BiH Lana Prlić bila je gošća 48. izdanja podcasta ''Sredinom''.

Mlada je ušla u politiku i kako kaže, možda je ''politika i oblikovala''.

''Kad sam ušla prvi put u Parlament, mislila sam da ću svijet promijeniti a onda sam shvatila da treba jedan cijeli mandat da se zakon promijeni, možda i više'', rekla je Prlić za Bljesak.

Iako je rano ušla u politiku, Lana kaže da je stigla sve, izlaziti, družiti se, učiti, studirati, raditi.

Izuzetno je dobro organizirana, mnogi će - kaže reći ''control freak''. Sve obveze piše u teku čak i do najmanjih detalja kao što je usisavanje, uključivanje mašine, kupovina i sl.

Kada je u Mostaru najviše vremena provodi s mamom, nenom i rajom.

Video: Lana Prlić

Gimnazijski dani u rodnom gradu su joj bili divni, odmah bi se vratila u to doba bez razmišljanja,  objašnjava Lana u razgovoru. Prisjetila se i onih manje lijepih dana, kada je bila žrtva vršnjačkog nasilja u osnovnoj školi i s nama je podijelila ovo nimalo lagano iskustvo za jednu tada trinaestogodišnju djevojčicu. 

Jesu li političari/ke 'babaroge', kako je izgledalo 15 dana bez mobilnog telefona, kako teče rad na doktorskoj disertaciji koja se bavi govorom mržnje na društvenim mržama, što misli o umjetnoj inteligenciji, kako je 'očeličila' na govor mržnje nakon brojnih komentara na jednu njezinu objavu, koliko teško joj padaju laži koje se o njoj plasiraju u medijima, što joj je donijelo prezime Prlić i kako se nosila s prijetnjama smrću, je li od politike uspjela ''živiti mladost'' i čime bi je eventualno mogla zamijeniti u budućnosti, te mnogim drugim temama Lana Prlić govorila je za podcast ''Sredinom''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close