#1000IvanaNaKupresu

Kupres ulazi u Guinnessovu knjigu rekorda

Lifestyle / Flash | 30. 07. 2017. u 11:56 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na dan posvete Crkve svete Obitelji u Kupresu, koji se obilježava 30. srpnja, Udruga Kupreški kosci i Društvo Kuprešaka iz Zagreba organiziraju okupljanje 1.000 (i više) osoba koje nose ime Ivan iz cijelog svijeta čime žele oboriti globalni rekord s ljudima istog imena na jednom mjestu.

Ideja je proistekla iz stihova popularne pjesme Marka Perkovića Thompsona "Vratit će se Ivan s tisuću momaka" koji će ujedno na taj dan s drugim izvođačima držati koncert, a sve će pratiti i komisija za Guinnessov rekord koja će odlučiti je li se to prvi put u svijetu na jednom mjestu okupilo toliko osoba s istim imenom.

Prema zadnjim podacima, do sada je za ovaj događaja na Kupreškom polju prijavljeno oko 3.000 Ivana.

Manifestacija je počela postrojavanjem Ivana na Gradskom stadionu HNK Kupres u 13.00 sati, u 13.45 uslijedila je kratka smotra, a sve je na stadionu završilo u 14.00 sati fotografiranjem Ivana.

Potom je uslijedio svečani mimohod ulicama Kupresa, a u 15.00 sati snimljena je povijesna fotografija "1.000 Ivana" na trgu.

Ekipa portala Bljesak.info, koja prati manifestaciju na Kupresu, doznala je da je za ovaj rekord ispečeno 1.000 janjaca i dvije tone ćevapa te je pripremljena tona pite i tona sira te 1.000 litara vina.

Tijekom dana se na redakciji mail portala Bljesak.info javila čitateljica koja je željela ukazati na, kako je napisala, sramotno lošoj organizaciji manifestacije "1.000 Ivana na Kupresu".

"Koliko prijavljenih Ivana se vraća s Kupresa jer ih nisu primili, kolone su se jutros vraćale upravo zbog toga. Dedu u opancima od 86 godina nisu primili jer se nije prijavio putem interneta. Kad sam im to objavila na Facebook stranici - izbrisali su mi objavu", navodi ljutita čitateljica.

Kopirati
Drag cursor here to close