U Ljubuškom i Žepču

MO i OS BiH božićnoj akciji: Primjerom pokazujemo predanost društvu

, Advent je vrijeme kad treba još više iskazati međusobnu solidarnost i kroz male i jednostavne stvari uljepšati svakodnevnicu
Lifestyle / Flash | 22. 12. 2020. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu predstojećeg Božića, najradosnijeg katoličkog blagdana, pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, u proteklim su danima posjetili Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama „Duga“ u Ljubuškom i Dnevni centar za djecu s posebnim potrebama u Žepču te donirali novčana sredstva za realizaciju njihovih svakodnevnih aktivnosti.

Izaslanstvo MO i OS BiH predvodili su zamjenik ministra obrane BiH za politku i planove Mijo Krešić, nadbiskup koadjutor Vrhbosanske nadbiskupije i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH monsinjor dr. Tomo Vukšić te zamjenik načelnika Zajedničkog stožera OS BiH za operacije general-bojnik Ivica Jerkić.

Kako je istaknuto prilikom posjeta, Advent je vrijeme kad treba još više iskazati međusobnu solidarnost i kroz male i jednostavne stvari uljepšati svakodnevnicu, a naročito dobrim djelima pomoći zajednici i bližnjima. Vođeni tom idejom pripadnici katoličke vjeroispovijesti u MO i OS BiH već devetu godinu posjećuju udruge koje skrbe o djeci i na takav način žele poslati poruku da su vrlo male stvari dovoljne za radost.

Zamjenik ministra obrane Krešić tim je povodom istaknuo da su blagdani uvijek prigoda promisliti što možemo više učiniti za zajednicu te da Oružane snage BiH svojim primjerom uvijek i nanovo dokazuju iskreno partnerstvo i uključenost u svaki od segmenata društva.

''Radosni smo da možemo i na ovakav način biti prijatelji centara i ustanova koje svojim nesebičnim zalaganjem doista čine veliku stvar pružajući neophodnu stručnu pomoć najmlađima. Naš posjet je izraz potpore i zahvala za sve što činite'', rekao je Krešić prilikom posjeta.

Monsinjor Vukšić je iskazao zahvalnost svima koji skrbe o djeci s poteškoćama u razvoju, ističući važnost postojanja ustanova u Ljubuškom, Žepču i drugim gradovima u BiH, koje su u proteklim godinama na isti način obišli i podržali njihov rad.

U izaslanstvu su pri posjetu navedenim ustanovama bili i pomoćnik ministra obrane BiH za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović, zapovjednik 4. pješačke brigade OS BiH brigadir Zdravko Rezo i zapovjednik Topničke bojne 5. pješačke brigade pukovnik Mate Jakić.

Kopirati
Drag cursor here to close