Ljeto nam se vratilo

Hercegovinu očekuje sunčan dan, najviša temperatura do 29 stupnjeva

Lifestyle / Flash | 08. 06. 2017. u 06:32 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni danas prijepodne se očekuje postupno smanjenje oblačnosti, dok će u Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima slaba i kratkotrajna kiša je moguća na istoku Bosne. Tijekom dana, malo do umjereno oblačno i sunčano.

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena, a na momente i pojačana bura. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu od 15 do 18, a najviša dnevna od 20 do 25, na jugu od 26 do 29 stupnjeva.

Jutros više oblačnosti ima u Krajini, sjeveru, središnjim i djelomično u istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati: Bjelašnica 1, Ivan-sedlo 9, Sokolac 11, Sarajevo 12, Bihać, Bugojno, Jajce, Livno, Srebrenica i Tuzla 14, Banja Luka, Gradačac i Sanski Most 15, Bijeljina, Drvar, Prijedor i Zvornik 16, Doboj 17, Zenica 18, Grude 19, Trebinje 20, Mostar i Neum 21, Stolac 22 stupnja.

Biometeorološka prognoza za danas je povoljna. Svježije jutro ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti.

Nešto više opreza neophodno je u drugom dijelu dana, usljed porasta temperatura i mjestimično izraženijeg osjeta sparine, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close