Testna vožnja

Gondole Trebevićke žičare nakon više od dva desetljeća ponovno iznad Sarajeva

Predviđeno je da u pogonu žičare budu 33 kabine, svaka sa po deset mjesta, kapaciteta 1.200 putnika na sat. Umjesto nekadašnjih 12 minuta, novom žičarom će se stizati na Trebević za sedam minuta i 15 sekundi.
Lifestyle / Flash | 27. 01. 2018. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon više od dva desetljeća iznad Sarajeva su se u subotu mogle vidjeti testne gondole Trebevićke žičare, koja će službeno biti otvorena 6. travnja na Dan Grada Sarajeva, javlja Anadolija.

Trebevićka žičara je jedan od simbola grada Sarajeva za koji su emotivno vezani i građani bh. glavnog grada. Danas je upriličena i testna vožnja čime su na neki način završeni i radovi na Trebevićkoj žičari.

Međutim, za gradonačenika Abdulaha Skaku cijeli projekt će biti završen onog trenutka kada usele sve poslovne prostore i kada cijeli projekat profunkcionira na pravi način.

"Naravno, taj hortikulturalni dio i uređenje okolnih objekata i detalja neće biti završeno u ovom razdoblju, ali gondole kreću u siječnju 2018. godine. Sve što je nekada bilo na Trebeviću, 2018. će biti deset puta bolje. Dakle, u 2018. mi ćemo posvetiti potpunu energiju i proračune za 2018. i 2019. kako bi napunili i upotpunili sadržaj na Trebeviću", naglasio je Skaka pojašnjavajući da će se u sljedećim tjednima znati o čemu je konkretno riječ.

Predviđeno je da u pogonu žičare budu 33 kabine, svaka sa po deset mjesta, kapaciteta 1.200 putnika na sat. Umjesto nekadašnjih 12 minuta, novom žičarom će se stizati na Trebević za sedam minuta i 15 sekundi.

Trebevićka žičara u glavnom gradu BiH s radom je počela 1959. godine. Povezivala je Bistrik na 583 metra nadmorske visine sa Vidikovcem, smještenim na 1.160 metara na Trebeviću, a projektirali su je i sagradili Česi.

S dužinom od 2.100 metara, Trebevićka žičara u to vrijeme bila je najveća u regiji. Svečanim ruhom žičara je posebno zasjala 1984. godine kada je Sarajevo bio domaćin Zimskih olimpijskih igara.

Žičara, jedna od sarajevskih simbola, potpuno je uništena tijekom agresije na BiH, 1992. do 1995. godine. 
Ideja o ponovnoj izgradnji Trebevićke žičare dugo godina poslije rata u BiH bila je nerealizirana zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa između Grada Sarajeva i vlasnika žičare, Javnog komunalnog poduzeća GRAS koje je prošle godine dalo suglasnost da Grad Sarajevo preuzme brigu o žičari.

Iz rukovodstva Grada Sarajeva poručeno je kako će Trebevićka žičara biti najmodernije postrojenje glavnog grada BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close