Sarajevo

Revitalizacija Trebevićke žičare na korak do realizacije

Gospodarstvo / Flash | 03. 12. 2015. u 11:51 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukoliko zastupnici u Skupštini Sarajevske županije podrže prijedlog županijske Vlade, a o čemu će se izjašnjavati na sjednici u drugoj polovici ovog mjeseca, Grad Sarajevo, kao nositelj ovog projekta, neće imati više smetnje da krene sa obnovom Trebevićke žičare, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, na prijedlog Ministarstva prometa, Vlada Sarajevske županije je utvrdila prijedlog odluke o davanju suglasnosti na ostvarivanje prava građenja na nekretninama u vlasništvu Sarajevske županije nad kojima je kao nosiltelj prava raspolaganja upisan KJKP "GRAS“ i to u korist Grada Sarajeva, sve u cilju realizacije projekta "Revitalizacija Trebevićke žičare“.

Ukupna vrijednost investicije je 12 milijuna KM, od toga 60 posto sredstava, odnosno oko 7,5 milijuna KM je donacija švicarskog zimskog centra Grachen.

U Odluci je precizirano da se pravo građenja koje je dano Gradu Sarajevu zasniva na rok od 25 godina od dana upisa u zemljišne knjige Općinskog suda u Sarajevu i prestaje sa istekom roka za koji je osnovan.

Nakon prestanka prava građenja pravo vlasništva nad izgrađenim objektima isključivo prelazi na poduzeće “GRAS” bez potraživanja naknade za uvećanu vrijednost nekretnine.

Kopirati
Drag cursor here to close