Vremenska prognoza

Danas oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

Mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom uglavnom na sjeveru i jugu.
Lifestyle / Flash | 17. 11. 2023. u 07:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a na planinama se očekuje slab snijeg, uz dnevnu temperaturu zraka do 18 Cezijevih stupnjeva.

U noći sa četvrtka na petak bit će oblačno sa kišom na zapadu i sjeveru koja će povremeno padati i umjeren do jak južni vjetar, a zatim će kišna zona ujutru početi da se širi ka istoku i jugu zahvatajući sve više predjela uz skretanje vjetra na sjeverne pravce i pad temperature.

Mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom uglavnom na sjeveru i jugu.

U višim predjelima će, usljed pada temperature, kiša prerasti u susnježicu i snijeg uz formiranje manjeg snježnog pokrivača.

Ponegdje u centralnim i istočnim krajevima u nižim predjelima je zbog pada temperature poslijepodne i uvečer moguće da kiša nakratko pređe u susnježicu ili snijeg.

Uvečer će padaline postupno prestati u većini predjela.

Maksimalna temperatura će u većini krajeva biti ujutro i iznosit će od 11 do 18 stupnjeva, a minimalna poslijepodne i uvečer od jedan do sedam, u višim predjelima od minus dva Celzijeva stupnja.

Puhat će slab do umjeren vjetar, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni, koji tijekom dana mijenja smjer na sjeverni i sjeverozapadni.

Kopirati
Drag cursor here to close