Civilna zaštita

Očekuju se obilne padaline - postoji mogućnost bujičnih poplava

Iz civilne su i jučer upozorili na bujične poplave, navodeći kako je stanje vodotoka na području Grada Mostara stabilno i isto je pod stalnim praćenjem.
Vijesti / Flash | 03. 11. 2023. u 09:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema meteorološkoj prognozi u narednim danima se na području slivova Neretve i Cetine očekuju obilne padaline, lokalno jakog intenziteta.

Postoji mogućnost pojave bujičnih poplava, upozoravaju iz Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ-a.

Očekivani početak događaja je kaže 03. studenog 2023. godine, a očekivani vrh vodnog valaje sutra 4. studenog. 

Vodotoci u osam sati su po podacima Civilne zaštite HNŽ-a, uredni, samo je na vodotoku Trebižata, na hidrološkoj postaji Humac, vodostaj prešao redovnu obranu od poplava.

Foto: CZ HNŽ / Vodotok 

Iz civilne su i jučer upozorili na bujične poplave, navodeći kako je stanje vodotoka na području Grada Mostara stabilno i isto je pod stalnim praćenjem.

U slučaju pogoršanja stanja ili eventualnih prijetnji od poplava po stanovništvo i materijalna dobra blagovremeno ćeobavijestiti javnost.

Protekle noći obilna kiša padala je na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), ali ona za sada nije prouzrokovala nikakve štete.

Zbog udara vjetara i obilnih padalina, za područje Mostara izdano je narančasto upozorenje.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda naveli su kako se 3. i 4. studenoga na području slivova Neretve i Cetine očekuju obilne padaline, lokalno jakog intenziteta, što može dovesti do pojave bujičnih poplava. Promet se odvija bez zastoja, a do sada nije prijavljena nikakva šteta uzrokovana poplavama.

Tijekom poslijepodneva očekuje se postupni prestanak padalina i smanjenje naoblake, kao i postupno slabljenje vjetra.

Kopirati
Drag cursor here to close