Pad temperatura

BiH se probudila pod debelim minusima

Prema srednjoročnoj vremenskom prognozi koju je jučer objavio FHMZ, danas je vrhunac ledenog vala koji je zadesio našu zemlju, pa se već od sutra može očekivati blagi rast temperatura.
Lifestyle / Flash | 25. 01. 2022. u 07:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini svanulo je ledeno jutro. Glavni grad Sarajevo jutros je okovan ledom. 

Prema dnevnoj prognozi Federalnog hidometeorološkog zavoda, jutarnja temperatura zraka u Sarajevu danas je oko -15, a najviša bit će oko -2 Cezlijeva stupnja.

U glavnom gradu će biti pretežno sunčano veći dio dana. Povećanje naoblake poslijepodne.

Prema srednjoročnoj vremenskom prognozi koju je jučer objavio FHMZ, danas je vrhunac ledenog vala koji je zadesio našu zemlju, pa se već od sutra može očekivati blagi rast temperatura.

U Hercegovini će danas biti sunčano. U Bosni će sunčano biti prijepodne, a u drugom dijelu dana očekuje se umjereno povećanje oblačnosti sa sjevera.

Vjetar će biti slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka danas većinom između -16 i -10 Celzijevih stušnjeva, na jugu zemlje od -5 do -1. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1, na jugu zemlje do 7stupnjeva.

U srijedu prijepodne pretežno oblačno se očekuje na istoku, sjeveru i centralnim područjima Bosne. Slab snijeg može padati u istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku Bosne i u Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -8 i -3 stupnja Celzijeva, na jugu zemlje do 1. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu zemlje do 9 stupnjeva.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab, u Bosni jugo, u Hercegovini vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu do 3. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje do 10 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close