'Ventus'

Bicikliraj i osjeti tu draž s vjetrom na licu

Lifestyle / Flash | 30. 03. 2017. u 10:31 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biciklistički klub „Ventus“ Prozor-Rama u svom nazivu nosi latinsku riječ koja znači vjetar. Upravo taj naziv ga simbolizira, jer članovi kluba na svojim biciklističkim vožnjama, bolje rečeno, avanturama projure pored vas tako da osjetite samo vjetar.

BK „Ventus“ je osnovan 2011. godine kao neformalna skupina koja voli biciklirati. Ubrzo je to sve formalizirano te je postao organizirati sportski klub.

Članovi BK „Ventus“ su sebi postavili za cilj da mlade potiču na bavljenje sportskim aktivnostima s posebnim naglaskom na biciklizam, jer se u ovom sportu ne traži nikakav poseban telent za razliku od ostalih sportova.

Mladen Papak, predsjednik kluba o radu i ciljevima je kazao: „Biciklizam nije samo zdrav stil života, nego je to i povod za pozitivna druženja i okupljanja. Do sada smo sudjelovali u brojnim biciklističkim rutama ne samo po Rami nego BiH pa čak i u Hrvatskoj. Naši članovi su odvozili i neke rute sve do Vukovara i Potočara. Prošle godine naša članica Jelena Ćališ je od 28.04. do 02.05. s biciklistima iz Mostara i drugih krajeva biciklom posjetila Vukovar. Našu svaku vožnju zabilježimo fotografski, snimamo i postaljamo rute na kartu i objavljujemo na društvenim mrežama. Na taj način želimo promovirati biciklistički turizam u općini Prozor-Rama.“

Članovi kluba su imali svoje zanimljive vožnje ne samo po Rami nego su biciklima posjećivali brojna mjesta u BiH, te su hodočastili u Međugorje.

Ovih dana aktivno sudjeluju u projektu Agencije za lokalni razvoj i jedan su od ključnih nositelja projekta obilježavanja biciklističkih staza po općini Prozor-Rama.

O tim aktivnostima Mladen je rekao: „U okviru projekta “Cycling through Rama” sudjelovali smo u obilježavanju dviju staza. Prva je bila na relaciji Prozor - Menjik - Uzdol – Prozor, a druga je bila Prozor - Makljen-Draševo – Jaklići - Prozor. U nedjelju, 2. travnja, planirana je vožnja rute Šćit – Ripci – Podbor – Orašac – Izlaz – Zahum – Varvara – Šćit (duljina 60 km). Polazak je predviđen u 10 sati sa parkirališta samostana na Šćitu. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže. Tempo vožnje bit će prilagođen najsporijim sudionicima. U slučaju loših vremenskih prilika vožnja se odgađa o čemu ćete biti pravovremeno obavješteni. S posebnom nam je drago da je glavna koordinatorica projekta naša članica Jelena Ćališ. Naravno, tu će biti još neke rute o kojima će se na vrijeme informirati.“

Nakon obilježavanja biciklističkih ruta zasigurno će se pojačati biciklistički turizam na području općine Prozor-Rama.

„Bicikla i svu opremu kao i održavanje sami sebi nabavljamo, a to su najveći troškovi. Zato su naši članovi pravi entuzijasti i imaju veliku ljubav spram biciklizma. Za nabavku neke zajedničke opreme pomogla nas je općina Prozor-Rama. Uz naš skromni doprinos vjerujemo da će se razvijati ova vrsta sporta i turizma. Pridružite nam se, krenite s nama u biciklističku avanturu i osjetite taj vjetar (ventus).“ Zaključio je Mladen.

Aktivnostima i promocijom BK "Ventus" zamjetan je znatno veći broj biciklista na području općine Prozor-Rama i to ne samo domaćih nego iz drugih krajeva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close