Dobrodošli - Welcome - Willkommen - Bienvenue - Benvenuto

Oko milijun stranaca stiglo u BiH

U srpnju prošle godine zabilježeno je 530.000 stranih ulazaka a ove godine, pred sami kraj srpnja, broj ulazaka stranih državljana u Bosnu i Hercegovinu je već na 960.000.
Lifestyle / Flash | 30. 07. 2021. u 09:15 Bljesak.info
82% više ulazaka stranaca u srpnju nego prošle godine

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U lipnju prošle godine na ulazu u Bosnu i Hercegovinu evidentirano je više od 650.000 stranih državljana, a ove godine zabilježeno ih je više od 702.000.

U srpnju je razlika još značajnija. Tako je u srpnju prošle godine 530.000 stranih ulazaka a ove godine, pred sami kraj srpnja, broj ulazaka stranih državljana u Bosnu i Hercegovinu je već na 960.000.
 
Glasnogovornica Granične policije BiH Franka Vican kazala je za Radioteleviziju Herceg-Bosne da se najveći broj stranih državljana odnosni na državljane Republike Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Njemačke i Švedske.
 
Podsjetimo se da je ulazak u Bosnu i Hercegovinu bez predočenja negativnog testa na COVID-19 virus omogućen za državljane Crne Gore, Srbije i Hrvatske ako u Bosnu i Hercegovinu ulaze izravno iz države čiji su državljani. Za sve ostale potreban je negativan test na COVID-19 virus, potvrda o preboljenju COVID-19 virusa ili potvrda o cijepljenju.
 
"U Hrvatskoj trenutno boravi gotovo milijun turista i nalazimo se u špici turističke sezone, a najave za kolovoz pa i rujan su vrlo dobre, ali će daljnji tijekovi i rezultati ponajviše ovisiti o epidemiološkoj situaciji", istaknuo je u Šibeniku direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić.
 
"Trenutno se u Hrvatskoj odmara ukupno 970 tisuća turista, što je u usporedbi sa srpnjem prošle godine 33 posto više gostiju. Kada govorimo o kumulativnoj usporedbi od početka godine, bolji smo gotovo 50 posto u odnosu na lani, a u odnosu na rekordnu 2019. godinu trenutno smo na 62 posto noćenja, što je u skladu s našim procjenama", rekao je Staničić.
Kopirati
Drag cursor here to close