Donio i darove

Sveti Nikola posjetio Župu Presvetoga Srca Isusova u Potocima

Na sv. Misu došla su sva djeca iz župe od onih najmanjih koje su roditelji donijeli u naručju i poveli za ruku, pa do djece osnovne škole svih razreda.
Kultura / Vjera | 04. 12. 2022. u 20:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sv. Nikola je danas posjetio Župu Presvetoga Srca Isusova u Potocima. Kako pišu na župnoj stranici, lijepo su ga primili župnik don Rajko i preko 180 djece na svetoj Misi u 9 sati. Župna crkva bila je prepuna djece i vjernika, a pjevao je bjelopoljski crkveni zbor mladih.

Na kraju sv. Mise stigao je u crkvu i sv. Nikola blagoslivljajući djecu i narod, a djeca su ga sva veselo pozdravila burnim pljeskom. Sv. Nikola je na početku susreta održao pozdravni govor te odmah upitao djecu vidjevši ih u tako velikom broju: "Hoćete li svake nedjelje ovako dolaziti na sv. Misu?", a djeca su gromoglasno odgovorila: "Hoćemo!''.

Pročitajte još

Poslije ih je sv. Nikola poučio kako trebaju dolaziti redovito i na vjeronauk, dobro se Bogu moliti, dobro slušati župnika, svoje roditelje, odgojitelje, učitelje i vjeroučitelje, jer i oni svi sve poduzimaju da vas odgoje u dobre ljude i čestite kršćane, navode iz Župe u Potocima.

Na sv. Misu došla su sva djeca iz župe od onih najmanjih koje su roditelji donijeli u naručju i poveli za ruku, pa do djece osnovne škole svih razreda. Sv. Nikola je donio preko 180 darova i sve ih podijelio, u čemu su mu pomogli dobri ljudi, mladići iz Folklora su pravili red za vrijeme podjele darova, tako da se sve odvijalo dostojanstveno i lijepo, a Nino, Mia, Veronika i mnogi drugi su sve ovo lijepo slikovno zabilježili da se ne zaboravi.

Poslije podjele darova i prigodnog programa u crkvi planirali smo izvesti svu djecu s ostalim pukom Božjim na plato pred župnom crkvom i na platou obaviti završni dio programa. Međutim, zbog kiše, koja je stalno padala, sv. Nikola, u pratnji župnika i anđela održao je prigodni završni govor u crkvi svoj djeci i okupljenom mnoštvu, blagoslovio djecu, pozdravio se s njima i otišao dalje.

Djeca su ga ispratila, pjesmom, dugotrajnim pljeskom i zaželjela da ih i dogodine posjeti i podijeli im lijepe darove, a oni će zauzvrat biti dobri i poslušni, navode na svojim stranicama iz Župe Presvetoga Srca Isusova u Potocima.

Kopirati
Drag cursor here to close