Vatikan

Papa najavio posjet Kanadi

''Papa Franjo je izrazio spremnost za posjet toj zemlji, a datum puta će biti kasnije određen'', zaključuje se u priopćenju.
Kultura / Vjera | 28. 10. 2021. u 07:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo posjetit će Kanadu još neutvrđenog datuma, na poziv kanadske biskupske konferencije, okaljane skandalom zlostavljanja, objavio je Vatikan u srijedu.

''Biskupska konferencija Kanade pozvala je Svetog Oca Franju u apostolski posjet Kanadi, također u kontekstu pastoralnog procesa koji traje već duže vrijeme, pomirenja s autohtonim narodima", navodi se u kratkom priopćenju Vatikana.

''Papa Franjo je izrazio spremnost za posjet toj zemlji, a datum puta će biti kasnije određen'', zaključuje se u priopćenju, prenosi Hina.

Prije mjesec dana Katolička Crkva se službeno ispričala autohtonim narodima nakon što je posljednjih mjeseci pronađeno više od tisuću grobova blizu bivših indijanskih škola, ali aktivisti te zemlje čekaju mea culpa pape Franje, što je ključno za proces pomirenja.

Više od tisuću anonimnih grobova blizu bivših katoličkih škola za autohtone stanovnike pronađeno je ovog ljeta, što baca tamnu sliku na kanadsku povijest i politiku prisilne asimilacije domorodačkih naroda.

Kopirati
Drag cursor here to close