Čestitka

Komšić: Provedimo ovaj blagdan u zdravlju i blagostanju ne zaboravljajući one kojima je pomoć uskraćena

Obilježavajući ovaj veliki katolički blagdan, slavimo novi život i novi početak.
Kultura / Vjera | 16. 04. 2022. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je čestitku mons. Tomi Vukšiću, vrhbosanskom nadbiskupu i metropolitu, te svim katolicima u BiH, u povodu Uskrsa.

''Ekscelencijo, Vama i svim katolicima u Bosni i Hercegovini čestitam Uskrs.

Obilježavajući ovaj veliki katolički blagdan, slavimo novi život i novi početak.

U današnje vrijeme, kada se susrećemo sa mnogim izazovima, Uskrs nas podsjeća da istina i pravda uvijek nađu svoj put. Uči nas solidarnosti i toleranciji, i da se međusobno poštujemo, bez obzira na naše različitosti.

Provedimo ovaj blagdan u dobrom zdravlju i blagostanju sa svojim najmilijima, ne zaboravljajući one kojima je pomoć uskraćena i neophodna''.

U povodu katoličkog praznika Uskrsa, zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić uputio je čestitku svim građanima katoličke vjere u Bosni i Hercegovini i dijaspori.

''Povodom praznika Uskrsa, upućujem vam najiskrenije čestitke. Želim vam da ovaj praznik provedete u miru, zdravlju i sreći sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama i da različitosti naših običaja, te tradicionalna solidarnost i suživot budu naša prednost i put ka bržoj izgradnji boljeg i pravednijeg društva. Sretan Uskrs!'', piše u čestitki zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denisa Zvizdića.

Kopirati
Drag cursor here to close