Široki Brijeg

Druga večer "Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca"

Mještani Crnih Lokava, Mokrog, Turčinovića, Dobrkovića i Grada uobičajeno su u nedjelju hodočastili od spomenika svojim pobijenima do ratnog skloništa.
Kultura / Vjera | 06. 02. 2023. u 07:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Molitveni program druge večeri obilježavanja ''Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca'' na Širokom Brijegu započeo je molitvom sv. krunice i razmatranjem u 17:30 koje je predvodio đakon fra Ivan Crnogorac, a molili su širokobriješki framaši. Sv. misu zadušnicu predslavio je fra Josip Mioč, župnik u Drinovcima, a uz njega su sumisili vicepostulator fra Miljenko Stojić i ostali fratri iz samostana. Iz župe Drinovci ubijeno je, inače 7 fratara, 4 biskupijska svećenika, 1 đakon, 1 sjemeništarac te 276 članova puka Božjeg.

Na sv. misi zadušnici pjevao je Veliki župni zbor Sv. Mihovila iz Drinovaca.

Dodijeljene su i nagrade za uzrast mladež. S obzirom da su ove godine poslali manje radova i nedovoljno kvalitetnih, dodijeljene su samo dvije nagrade. Dragan Boban dobio je prvu nagradu za literarni rad ''Šezdeset šest''. Druga nagrada otišla je u ruke Marije Soldo za pjesmu pod nazivom ''Moj Brijeg''. Vicepostulator fra Miljenko Stojić pozvao je sve mlade da u sljedećem Natječaju budu uspješniji.

Mještani Crnih Lokava, Mokrog, Turčinovića, Dobrkovića i Grada uobičajeno su u nedjelju hodočastili od spomenika svojim pobijenima do ratnog skloništa. A jedna skupina njih trčala je iz Crnih Lokava stazom od preko 16 km. Ove godine hodočasnika je bilo najviše, iako je do sada ovo najhladniji dan za Hodnju sjećanja.

Kopirati
Drag cursor here to close